Уоутър Клепе и Бойко Танчев ще участват в Beskidy Mtb trophy

Байк-сцената в България безспорно расте с бързи темпове. Всеки ден се обявяват нови и нови състезания, а групата на „велофанатиците“ става все по-голяма. Постепенно българските състезатели обръщат погледа си все по-често и към други държави, като през тази година тази тенденция е особено силна – наши ХС карачи вече посетиха няколко събития в Гърция, Сърбия и Румъния.

Сега обаче предстои следващата стъпка – многоетапно състезание от висок клас в Полша, което се казва Beskidy Mtb trophy.

Както се досещате, в основата на нещата стои белгиецът Уоутър Клепе, който от две години живее в България. През 2010 г. той участва в тази полска надпревара и се върна със страхотни преживявания, определяйки състезанието като едно от най-добрите и най-истинските планински карания, в които е участвал. И едно от най-трудните…

Дори само това е достатъчен повод да обърнем внимание на Beskidy Mtb trophy, където Уоутър тази година ще участва отново, при това вече като състезател на български отбор – Vivelo, и български велоклуб – Мамут. Но има и още по-добра новина – с Уоутър ще пътува и кара и Бойко Танчев, който, освен че ще се състезава (и оцелява), ще играе и ролята на специален репортер на МТБ-БГ. Дали ще можем да публикуваме ежедневни дописки все още не е ясно, тъй като зависи от свързаността, свободното време и други подобни фактори, но със сигурност можете да очаквате по-подробен разказ за изпитанията и условията в едно такова състезание от първа ръка.

Ето и малко подробности за събитието: Beskidy Mtb trophy е 4-дневно състезание, което започва от селището Истебна, разположено в планините по границата между Чехия, Словакия и Полша. По думите на Уоутър „организацията на мероприятието е на най-високо ниво, сравнимо с водещите европейски маратони като TransAlp, TransSchwarzwald и др., а като бонус надпреварата предлага по-интересни пътеки и маршрути в красив район и страхотни хора. Всичко е напаснато добре и преживяването остава за цял живот. „

Състезанието ще се проведе от 23 до 26 юни, повече подробности можете да прочетете в сайта му: http://www.mtbtrophy.com/, а като предварителна информация ви предлагаме да видите и видеоклип от миналогодишното състезание:

BESKIDY MTB TROPHY 2010 from VELOUR on Vimeo.