Quad Brakes – вече и на българския пазар

Варненският магазин „Велос“ стана представител за България на една нова (у нас) марка дискови спирачки. Компанията е създадена през 1999 г. в Oбeдиненото Kралство. QUAD е сред първите компании, произвеждащи дискови спирачки в Тайван, с модела QMD-3.

Първата хидравлична спирачка е представена през 2004 г., моделът е QHD-1 “Sting” и веднага е провъзгласена за една от най-качествените, сигурни и безпроблемни спирачки на пазара, постоянно присъстваща в топ класациите на списанията, занимаващи се с тестове и призната от състезателите.

Като продължение на успеха на “STING” през 2008 г.  излиза на бял свят дву-буталната  QHD-4 “AXIS”, клас “Entry level”,  и невероятно леката QHD-5 “DIME XC“, ориентирана към крос-кънтри карачите, като и двете веднага полагат нов стандарт за модулация и мощност в класа си. Тези модели имат и настройка за отдалечеността на лостчето.


QHD-4 Axis

QHD-5 „DIME PRO“ (най-горната снимка) е един от топ-моделите на Quad и предлага ниско тегло в комбинация с настройки като „Lever reach ajustment” (отдалеченост на лостчето) и “Pad point control” (реглаж на позицията на накладките спрямо ротора), достъпни без интсрументи.

За карачите с по-големи изисквания за мощ е разработена и QHD-3 “DEUCE FR”, предназначена за DH и Free Ride каране, също снабдена с „Lever reach ajustment” и “Pad point control”.

Гаранцията на спирачките Quad e 2 години, като сервизът на „Велос“ е снабден с всичко необходимо като инструменти и резервни части,  за да отстрани всякакъв проблем.
Всяка спирачка може да бъде върната в рамките на 7 дни, без да има технически мотив за това, стига да няма следи от употреба (драскотини и др. подобни по спирачния апарат или спирачното лостче) и опаковката да не е повредена – в такива случаи на купувача ще бъде възстановена пълната сума. С други думи, ако клиентът не хареса как работят спирачките, той просто ще може да ги върне.


Продуктите на компанията са изключително качествени, като за това свидетелстват добрите думи, които намираме в някои от топ списанията:

REVIEW NOVEMBER 2008 – TOP 100 MTB PRODUCTS

• Спирачките на QUAD – DEUCE BRAKES Са едни от нашите фаворити от доста Време.

QUAD QHD-3 DEUCE FR
Фаворити са, главно защото не струват адски много и са едни от най-надеждните спирачки, които някога сме ползвали. Също така притежават голяма спирачна сила, а също така са и едни от най-добрите спирачки за дългите спускания, защото прегряването им е много трудно. Още по-добрата новина е, че от януари 2009 година тези спирачки ще идват с напълно нов лост, който притежава настройка на отдалечеността и на модулацията, за които няма нужда да се използва инструмент. Като допълнение и самата ръкохватка на лостчето е реновирана, така че получавате перфектна спирачка за същите пари. По този начин една чудесна спирачка ще стане даже още по-добра.

 

MARCH 2008 REVIEW

• Начален клас спирачка, чиято сила е сравнима с доста по-скъпи продукти на пазара

QUAD QHD-4 AXIS BRAKE

http://www.quadbrakes.com/news1.html

Статия в BikeRadar.com:
http://www.bikeradar.com/gear/category/components/disc-brake-systems/product/qhd-4-axis-brake-31092


Продуктите на Quad можете да намерите в магазин „Велос“:

www.velos-bg.com

гр. Варна, кв. Чайка, бл. №188
Телефон: 0879851174
E-mail: [email protected]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>