Първи вести от 24-часовия маратон край хижа „Здравец“

Приключи може би най-тежкото издание на 24-часовия маратон, организиран от велоклуб „Крива спица“. Този път трасето бе край хижа „Здравец“ над Пловдив и бе по-технично и трудно в сравнение с предишните години, а дъждът направи предизвикателството в пъти по-тежко. Въпреки това 80-те участници показаха завидна воля и не се огънаха пред неблагоприятните условия. За всички изпитания и борбата с тях ще си говорим по-подробно в следващите дни, а сега е време да ви съобщим кои са победителите в това „нечовешко“ състезание.

Най-много обиколки в соло-категориите успяха да направят двама души, които караха в отбор – това са Тодор Ангелов (на заден план) и Десислав Неделчев от КК „Лястовица“, гр. Казанлък. Те преминаха трасето общо 18 пъти и с това заслужиха и голямата награда на Top Bikes – велосипед Ideal.

След тях в категория соло-отбори се наредиха Цветомир Младенов / Младен Белчев от „Велоцентър“/Плевен и Кирил Найденов / Спас Василев.

При соло-мъже най-издръжлив се оказа Недко Дянков от Габрово, който завърши с актив от 17 обиколки. С една по-малко направи баща му, Николай Дянков, а на трето място с 15 обиколки финишира представителят на домакините от „Крива спица“ Атанас Тодоров.

Анелия Карагьозян (Шумен, КК „Алекси Николов“) бе недостижима при дамите. Със своите 13 обиколки Ани би била на 4-то място при мъжете – това говори достатъчно за представянето й. Втора завърши Таня Тодорова (Търговище) с 9 обиколки, а на трето и четвърто място са Владимира Христозова и Адриана Станкова – и двете с по 6 обиколки.

Най-много километри по трасето навъртя щафетата „Колоритен МАМУТ“. Те направиха общо 24 обиколки, включително и най-бързата, измерена за тези 24 часа. Борбата за второто място бе между щафетите на клуб „Зарата“ (Стара Загора) и круб „Исполин“ (Габрово) – и двата отбора направиха по 21 обиколки, като „Зарата“ приключиха своите по-рано и заеха второто място.

Пълното класиране вече е изнесено в сайта на състезанието:
http://mtb24.kriva.org/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=5&Itemid=5