Велосипедът днес

В събота, на 10.07.2010 г. в град София , Столичен колодрум „Сердика“ в Борисовата градина ще се състои представяне на най-новите велосипеди за шосе, писта, бягане по часовник и планинско колоездене, от високотехнологични материали и със съвременен дизайн, на фирма Vivelo. Освен велосипедите ще бъдат изложени продукти от марките  Campagnolo, LAS, San Marco, LEGEA, Deda, Miche, SIDI, Squeezy Sports Nutrition, Hudz, Giordana, Fulcrum, Elite на които „Байк Шоп Вивело“  е основен представител за България.

 

Събитието се организира съвместно с ЕВРОСПОРТ България, сдружение „Зелен Път“, Велоеволюция, Български Колоездачен Съюз, Екстремно списание 360° и Байк Шоп Вивело.

Ще присъстват Континенталният отбор „Хемус 1896 – ViVELO“ и Националният отбор за писта на България. Те ще направят демонстрация в дисциплините:
–          Италианско преследване
–          Бързина
–          4000 метра индивидуално преследване
–          4000 метра отборно преследване

За най-малките любители на колоезденето ще бъдат организирани игри, забавления и обучение на тема „Сигнализиации за безопастност при каране на велосипед в града, необходима екипировка и защо каската е толкова важна“.

В рамките на изложението ще може да се види  първият планински велосипед с изцяло карбонова  рамка на Vivelo. Цялостната концепция на велосипеда е „Якост и Лекота“, като за целта изключително здравата и лека карбонова рамка е оборудвана с върхови в технологично отношение компоненти като цялостен монтаж SRAM XX, вилка Rock Shox SID XX World Cup Dual Air, колела Miche XM70.4 Disk Wheels и др. Това е първият серийно произвеждан  маунтин байк в България, който ще тежи около 9 килограма.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>