Shambhala Open Cup 2010 – първи вести от събота, 1 май

Тази година състезанието в Сопот е по-голямо и по-добро от всякога – много хора около пътеките, много майстори по трасетата, много добра организация и много хубаво време. Но за всичко това ще си говорим по-подробно в следващите дни, а сега директно към резултатите от 4-кроса, който се проведе в събота.

Имаше два класа – UCI 4X (за състезателите с UCI лиценз) и 4X Open (за тези, които нямат подобна „тапия“). И в двете категории наблюдавахме много добро каране и ожесточена борба, която на моменти водеше и до такива ситуации:

Класиране

4X UCI


1. Мартин Огдън (Haro Bikes / Великобритания)
2. Димитър Гайдов (Ram Bikes / България)
3. Ондрей Барта (K.T.R / Чехия )

4X Open

1. Сорин Парау (Румъния)
2. Игор Примачек (Русия)
3. Марко Дан (Румъния)

Трасето за спускане е много сухо, което намалява сцеплението до мимимум в някои участъци. Още не съм го обходил цялото, но приятели споделиха, че било доста изровено на места, което е нормално, когато 200-300 души минават по него поне по 2-3 пъти на ден. Шаренията е голяма – участниците са откъде ли не, някои се мъчат на по-трудните секции, докато други ги минават на шега. Българските първенци изглежда ще имат доста сериозна конкуренция – ако се чудите с какво да запълните днешния ден, все още не е късно да припалите колата и да присъствате на финала.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>