Календар на „Байкария“ за 2010 г.

Сдружение „Байкария“ публикува календара си за 2010 г. и от него става ясно, че и през този сезон интересните възможности за каране ще са повече, отколкото свободното ни време.

Повечето от събитията на „Байкария“ имат несъстезателен характер и са достъпни за всеки, без да са необходими някакви специални умения или физическа издръжливост. Ключовите думи тук са „удоволствие“, „приятели“ и „хубаво каране“.

За някои от проявите вече са „избистрени“ и допълнителните подробности – добавени са връзки съм съответните страници с тази информация. Другите са фиксирани като дати със сериозното намерение да бъдат осъществени, стига да има интерес и от страна на участниците. Подробностите за тях ще бъдат разработени и обявени до месец.

Най-общо могат да се откроят три групи събития:

1. „Дни на планинското колоездене в Родопите“ – организирани карания, а на отделни места и състезания, в няколко населени места, които са центрове на проекта „Рудопия“.

2. Организирани карания в чужбина – тук се включват традиционното посещения на о-в Тасос в началото на месец май, което тази година ще е комбинирано и с два дни в Родопите и две нови дестинации – едната е Мароко (Атласките планини), а другата ще запазя в тайна, тъй като още е несигурна/необявена.

3. Мероприятия в района на Беглика – Беглика фест и пролетно почистване.

Календарът е публикуван на адрес: http://bikearea.org/calendar_2010

Събитията в него ще бъдат добавени и в календара на МТБ-БГ.

Страницата с подробностите за пътуването до Тасос е на адрес: http://bikearea.org/thassos_2010

Информацията за почистването на Беглика е тук: http://forestcenter.beglika.org/bg/kamping-zona.html

Страницата на Беглика фест 2010: http://2010.beglika.org/bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>