ON-ONE вече и в България

От месец октомври’09 марката On-One вече има свой представител и за България. On-One са английска компания, част от групата на Planet-X. Специализирани са основно в производството на велосипедни рамки, но в продуктовата си гама предлагат също и вилки, курбели, ръкохватки, колчета, седалки, грипове и ред други неща.
Ние от Boycott Cycles имаме желанието да запълним тази част от велосипедния пазар в България, в която предлагането е доста малко или липсва напълно или, за да бъдем по-конкретни, това са:

Urban Single Speed & Fixie:

От известно време, най вече в Щатите и Канада, а от скоро и в Европа се прокрадва концепцията за Track велосипеди за градско колоездене. Така наречените Fixie-та (идва от Fixed gear) представляват велосипед без скорости (с една предавка) и без свободен ход.
Какви са предимствата?
Най-вече в това, че велосипедът е максимално олекотен, а моментът на въртене е оптимален. Поради факта, че предавката е директна, връзката между колоездач и колело е абсолютна и това позволява изпълнението на различни по сложност и естество трикове. В същото време липсата на свободен ход на задната главина, може и да не се хареса на всеки. 🙂

Slot Dropout Frames:

Това може би са рамките с най-универсално приложение. Хоризонталното закрепване на гумата + ухото за заден дерайльор предоставят възможност за сглобяване както на Single Speed или Fixed Gear, така и на велосипед със скорости. Рамките са предвидени само за дискови спирачки, като в случая спирачният апарат е поместен м/у задния триъгълник, за да се избегнат проблемите, които се появяват при немалко рамки от същия тип на други производители (понякога при недобре изчислена геометрия и при по-висока скорост дисковата спирачка създава голямо натоварване в/у гумата, като я избутва назад, това от своя страна може да доведе до осукване, късане на веригата и ред други проблеми.)  Геометрията на рамката е предназначена за вилки с ход м/у 100 и 130 мм ход, което я прави подходяща за любителите на крос-кънтри стил на каране.

29er Mountain Bikes:

29er bike :))) Това е лесно и не изисква много обяснения…. маунтин байк на 28 цола. Каква е разликата със City байковете? Най-вече в геометрията и клиърънса за гумите – (WTB произвежда гуми на 28 цола с размер до 2,5). “Няма препятствие, прекалено голямо за тези гуми”. От няколко години голяма част от производителите на амортисьорни вилки (Rock Shox, Manitou, Fox, White Brothers и др.) предлагат в гамата си и са хвърлили немалко усилия в производството на вилки и за този размер.

CRO-MO XC, AM, FR:

Изработени от CRO-MO Dn6 4130 – изключително здрави и с добра еластичност – тези рамки са направени да понасят големи натоварвания и „на практика ще ви надживеят.“ :)))

 
Boycott Cycles няма за цел да предлага сглобени велосипеди в смисъла на линии и серийно производство – въпреки това в нашия каталог имаме и готови концепции и сме отворени към всеки, който има желанието да създаде с наша помощ своя мечтан велосипед.

Нашите продукти бихте могли да видите във веломагазин “BIKEZONE”, който се намира на този адрес: http://bikezone.bg/index.php?category=contacts.

За повече информация – http://boycottcycles.com/contacts.html.

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>