Накратко за JEANTEX BIKE TRANSALP powered by NISSAN 2009

От 19 до 25 юли се проведе тазгодишното издание на едно от най-популярните многоетапни маратонски състезания в света -TransAlp. Както показва името му, действието се развива в Алпите, на територията на няколко европейски държави, като през 2009 г. многобройните участници (над 1000 души, в отбори по двама) трябваше да преодолеят общо 528 км с 18 800 м денивелация.

Снимката е предоставена от организаторите

Най-бързо го направи отборът на  BiXS iXS Pro Team, съставен от Лукас Бучли и Томас Щол. В последния етап двамата финишираха на второ място, но в общото класиране тяхното време бе най-добро – 23:42.28. Второто място при мъжете е за Ханс Гензе и Андреас Куглер от Multivan Merida, а на трета позиция завършиха Тома Диеч и Тим Бьоме от втория отбор на Bulls. Миналогодишните победители Кал Плат и Щефан Заам, които съставляваха Team Bulls 1, бяха принудени да напуснат надпреварата в началото на шестия етап. 

При жените победителки станаха Милена Ландуинг и Кристине Норгард от Rothaus-Cube, при ветераните Екхард Дьоршлаг и Хайнц Цьорвег (Team KTM) спечелиха титлата за четвърти пореден път, а в смесените двойки най-добре се представиха Алисън Сайдор и Даниел Гатоф от отбора на Rocky Mountain. При най-възрастните Фердинанд Ганзер и Георг Нигъл повториха успеха си от 2008 г.

Повече информация за всеки от етапите, пълно класиране, както и снимки от състезанието можете да намерите в официалния сайт на проявата: http://www.bike-transalp.de/