Велорали „Узана“ – нов сайт и промени в наредбата

Както ви съобщихме още в края на май, през септември край Габрово ще се проведе за пръв път велорали „Узана“, организирано от колоездачен клуб „Исполин“. През изминалите месеци в наредбата и програмата на проявата настъпиха някои изменения – смея да кажа, че тя става все по-привлекателна не само за състезатели, но и за тези, които искат просто да покарат из района или да погледат надпреварата. Организаторите са предвидили възможности за забавление дори и за хората, които ще дойдат без велосипеди.

Затова съветвам всеки, който се чуди с какво да запълни поредицата празнични дни от 19 до 22 септември, да хвърли един поглед на чисто новия сайт, посветен на проявата, който се намира на адрес:

http://www.velouzana.com/

В него вече можете да намерите всички съществени подробности, засягащи програмата, наредбата, регистрацията за състезанието и т.н. В скоро време се очаква да бъдат качени и подробни описания на маршрутите.

Няма смисъл да повтарям изцяло информацията, публикувана в сайта, по-добре е да я прочетете сами. Само ще маркирам най-важните неща от прогарамата и регламента: 

Състезанието ще се проведе в рамките на два дни, като всеки етап ще започва и завършва пред Посетителски информационен център „Узана” в едноименната местност. Същинските дни за каране ще са 20 и 21 септември, а 19-ти е денят за пристигане и настаняване на участниците, регистрация на записалите се, техническа конференция и раздаване на номерата. 

Освен същинското състезание ще има и такова за деца на възраст от 9 до 15 г., което ще се проведе на 21 септември.

На 20  септември ще има и каране по несъстезателен маршрут, включващ изкачване на вр. Исполин.

На 22 септември всеки желаещ ще може да се включи в допълнително каране през вр. Шипка или в пешеходен преход по екопътека „Узана“. 

Възрастовите групи са: 

За детското състезание
– деца до 9 г.
– деца от 9 до 12 г.
– деца от 12 до 15 г.

За велоралито:
– юноши до 18 г.
– девойки до 18 г.
– мъже 19 – 40 г.
– жени 19 – 40 г.
– ветерани – над 40 г.

Записването за участие се заявява чрез попълване и подаване на Заявка за участие, която се изпраща по електронен път на e-mail: [email protected] в срок до 10.09.2009 г. Заявката се счита за валидна след потвърждение от банката за получена такса участие в размер на 20 /двадесет/ лева за един участник.

Заявки могат да се подават и след тази дата, и на място в Посетителски информационен център «Узана» в деня за регистрация на участниците, но те не гарантират участието на заявителите, рекламните пакети и други услуги за тях, като таксата за участие в този случай е 25 /двадесет и пет/ лева за един участник.

Отново повтарям, че за пълни подробности трябва да се обърнете към сайта на състезанието: http://www.velouzana.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>