Покана и регламент за изкачване на връх „Ботев“ с велосипеди – 1 август 2009 г.

I.Цел и задачи: В рамките на ежегодния празник на велотуристическите спортове към двата лъча – на Националния велопоход и на Детския велопоход – да се образува трети лъч с желаещи да изкачат връх „Ботев“ с велосипеди. Да се възстанови провеждането на ежегодното изкачване на вр. Ботев с велосипеди, като се учреди купа на името на загиналия преди година организатор на първото организирано от БФТ изкачване на върха през 2001 г. – Хари Тевекелян. Празникът цели популяризиране на планинското колоездене и приобщаване на всички любители на планината към велотуристическите спортове.

II.Време на провеждане – 1 август 2009 г, събота.

III.Изходен пункт – гр. Калофер, м. Паниците /палатков лагер/.

IV.Условия за участие:
1.Планински велосипед в изправност,
2.Планинска здравна застраховка,
3.Медицинско свидетелство /по образец/,
4.Каска и ръкавици.

V.Особености:
Трасето е дълго 30 км с вертикална денивелация от 1660 м. Изкачването на върха е възможно със 100% каране на велосипеда, но изисква много добра физическа, тактическа, техническа и кондиционална подготовка на участниците. На голямо натоварване ще бъдат подложени и велосипедите, както при изкачването, така и при спускането. Никакъв компромис не може да се допуска към гумите, спирачките, веригите и другите части по возилото. Препоръчва се на любителите на екстремното спускане да се оборудват с протектори. НОСЕНЕТО НА КАСКА И РЪКАВИЦИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!

VI.График на провеждане:
    31.07. от 12:00 до 19:00 ч. – пристигане в гр. Калофер, настаняване в хотел в центъра на града – 12 лв.
    31.07. от 20:00 ч. – преход до м. Паниците /палатков лагер/ – 6 км, за техническа конференция и проверка на велосипедите.
    1.08. от 7:00 ч. Старт на изкачването от м. Паниците.
    Спускане от върха след кратка неутрализация.
    Изчакване и посрещане на участниците в м. Паниците
    1.08. от 20:00 ч. Закриване на проявата и награждаване.

VII.Допълнителни указания:
1.Всеки участник си поема разходите /пътни, дневни и нощувка/, като вечерта преди старта заплаща и стартова такса от 3 лв.
2.Записване и информация: Лазар Владиславов /0888 708639, [email protected] и БФТ- 02/988 29 66 и 02/9300 531; [email protected]

VIII.Карта на изкачването:
http://www.bikemap.net/route/244609

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>