Рила-Родопи се отлага – на негово място идва купа „Велинград“

За голямо съжаление първото издание на състезанието Рила-Родопи бе отложено за неопределено време. Причините са многобройни – липса на достатъчно участници, изникнаха какви ли не пречки, които наложиха множество промени и в един момент стана почти невъзможно да се запази каквото и да е от първоначалния замисъл. Явно моментът за подобна проява в България все още не е настъпил, но екипът на Байкария не смята да се отказва напълно от своите планове и ще работи за осъществяването на такова състезание, рано или късно. И за да не бъде новината само лоша, сдружение „Байкария“ реши да организира заместващи прояви около Велинград и Смолян.

Първа по ред ще е Купа „Велинград“ – на 11-12 юли 2009 г. Програмата за 11 юли включва пристигане и настаняване на участниците, техническа конференция (вечерта) и възможност за свободно каране през деня.

На 12 юли ще бъде даден стартът на самото състезание по маршрут Велинград – връх Острец – Света Петка – хижа „Кладова“ – Велинград с дължина 41 км и денивелация 2300 м. Както виждате, карането няма да е леко, но все пак би трябвало да е по силите на доста широк кръг от хора. 

Подробности за състезанието можете да научавате от сайта на Байкария, както и от тази тема във Форума.

За по-нататък е предвидена проява в подобен формат и около Смолян, предварителните дати са 5-6 септември, но когато станат известни повече подробности, ще ви ги съобщим.