За каските…

Планинското колоездене е чудесен спорт, но за никого не е тайна, че той крие и доста рискове. Паданията не са рядкост и се случват и на най-добрите. Понякога има неща, които е трудно, или дори невъзможно, да бъдат предвидени, така че никой не е застрахован срещу нежелано и понякога болезнено „слизане“ от колелото. В тези случаи защитната екипировка е нещото, което може да ви предпази от травми, а в някои случаи дори да спаси живота ви.

На първо място в списъка от защитни средства стои каската. Това е така поради факта, че главата на човека е не само най-важната част от тялото му, но и една от най-лесно ранимите и уязвими. При паданията с колело главата често се оказва по-напред от всички останали крайници, органи и т.н., поради което нерядко тя поема първия удар. А контузиите на главата, и особено мозъчните травми, са не просто болезнени и тежки – те са опасни за живота!

Много колоездачи не осъзнават това и считат носенето на каска за ненужно. Не бъдете от тях! Каската е най-важната част от екипировката, която трябва да бъде винаги на главата ви, независимо какво, къде и как карате. Тя може да се окаже необходима както в планината, така и в града!

Съвременните каски са леки, удобни и проветриви, така че неудобството от носенето им, ако изобщо може да се говори за такова, е пренебрежимо малко. Да не говорим пък, че колоездач с каска изглежда много по-добре! Вече има хубави каски на съвсем ниска цена – дори под 40лв.! Животът ви по-малко ли струва?

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>