Спортни новини #3

Сабрина Жоние (Франция), световен шампион при жените през 2007 и 2006г., премина в отбора Maxxis Gravity Team, където отново ще кара Iron Horse Sunday. Компания ще й правят Люк Стробъл (най-високо класираният американски състезател в СК през 2007г.) и Камерън Коул (световен шампион при юношите през 2006г.).

Джей Ди Суангуан (J.D.Swanguen), САЩ, заел второ място сред юношите в дисциплината спускане на Световното първенство през 2007г., се присъедини към тима MS-Intense Factory Racing.

Анабела Стропаро (Италия, крос-кънтри), която имаше немалко добри представяния в кръговете от СК през последните години, ще води международния отбор на Ideal Bikes, който ще участва активно в големите надпревари в италианския календар, както и в избрани състезания за Световната купа.

Маргарита Фулана (Испания, крос-кънтри) подписа двугодишен договор с нов отбор – Massi-Illes Balears. Първата част от името на тима принадлежи на производителя, с чиито велосипеди ще е оборудван, а втората показва, че управата на Балеарските острови (които са автономна област в рамките на Испания) е активен партньор в начинанието. Фулана, която е родом от остров Майорка, заяви, че за нея това е нещо повече от обикновено спортно съглашение.

Rare Management, организатори на МТБ състезанията във Форт Уилям, Великобритания, за трети път бяха отличени с титлата “Проява на годината” за проведеното през 2007г. Световно първенство по планинско колоездене. Наградата се присъжда от организация с доста сложно име, нещо от сорта на “Международна организация на отборите, поддържащите екипи и организаторите на състезания по планинско колоездене”. За разлика от други подобни отличия, тук се взимат предвид всякакви състезания, проведени през изминалия сезон, което обаче не променя твърде много нещата, тъй като на челните места отново са предимно кръговете от СК и Световното първенство. “Подгласници” на Форт Уилям са Мон-Сен-Ан, Канада и Хуфализе, Белгия.

UCI (Международният колоездачен съюз) обяви подробности за трасето по крос-кънтри за Олимпийските игри в Пекин, които ще се проведат от 8 до 24 август. Стартовете по планинско колоездене ще са на 22 и 23 август. Обиколката е с дължина 4190м и денивелация 224м. Повече подробности, графики и снимки можете да намерите ТУК.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>