Bike Weekend 2006

 


И така, първият състезателен старт бе в събота, в дисциплината крос-кънтри. За никого не беше тайна, че в случая не тя бе най-приоритетната, а наличието на още едно състезание в Стара Загора допълнително намали броя на участниците. Въпреки това не липсваше конкуренция и това доведе до няколко размествания в челните позиции, още повече, че голямата продължителност на надпреварата създаде добри предпоставки за това. В крайна сметка най-бърз при мъжете бе Игнат Синицин (Велос – Варна), следван от Богдан Бояджиев (Drag) и Жельо Стойчев (Ram Bikes). При юношите русенецът Ивайло Каракиков (Велона) записа нов успех, следван от Георги Митов (Ram Bikes) и Мартин Николов (Велос-Варна). И тримата са от групата 17-18г., докато в групата 15-16г. най-бърз бе Велизар Вълков (София).
Толкоз за състезанието. Последваха още демонстрации на скоковете, шумни награждавания, борба сред публиката за „падащите от небето” ключодържатели с логата на спонсорите… Дори и сега, седмица след събитието, отзвукът за него още не е отшумял, а трасето за 4Х е „хитът на сезона”. Мисля, че хората, които ще очакват продължение, отново ще са много…
Накрая ви предлагам да чуете и мненията на някои от най-бързите спускачи в Bike Weekend 2006. За съжаление в суматохата не успях да се добера до всички, качили се на почетната стълбица, но все пак зададох двата си въпроса на петима от тях. Ето какво отговориха те:

Илинда Евтимова

Трасето и организацията?
Беше много хубаво! Много се изкефих, всичко беше направено с любов и желание и смятам, че повечето участници усетиха това и се зарадваха на карането.

Твоето каране?
Въпреки че спуках гума, постарах се да компенсирам това, усещането бе на ниво. Последваха три падания, но без проблеми. Радвам се, че успях да завърша добре.

Димитър Гайдов

Трасето и организацията?
Много добре подготвено, много игриво и хубаво, с виражи, скокове… атрактивно!

Твоето каране?
Освен че ми е много подута ръката заради лошо падане в петък, вчера паднах и на 4-кроса, но днес карах без грешки.

Калин Рахнев

Трасето и организацията?
Хареса ми, че на места беше сравнително широко и даваше възможност за избор на линии. Имаше интересни и ритмични елементи, но имаше и някои странни. Обработката на трасето и обезопасяването не бяха на добро ниво. Като цяло – по-добро от предишни трасета на Витоша. Организацията – смесени впечатления. За публиката май се получи добре, имаше интересни новости за тях. За състезателите имаше множество забавяния още от регистрацията, та чак до липсата на информация до последния момент за стартовите списъци.

Твоето каране?
Вървеше добре, докато не си изтървах линията в един участък под лифта. При опита ми да се върна в нея предната ми гума се хлъзна и последва падане със скорост, при което си ударих китката. Оттам нататък крайниците ми трепереха и нямах добро усещане за колелото. Радвам се, че успях да завърша, а след месец трябва да сваля и гипса.

Росен Ковачев

Трасето и организацията?
Най-доброто трасе в България, правено до момента. Има още да се работи за световно ниво, да е още по-технично, с по-сложни препятствия.

 

 

Твоето каране?
След първо време на квалификацията имах много лош късмет, точно на моето спускане след един от виражите имаше камък, заради който паднах, ударих си силно главата и изгубих време. Маршалът там ми обясни, че камъкът е бил блъснат от турист и той не е могъл да го отстрани навреме. За съжаление, след този инцидент завърших на трето място.

Стефан Василев

Трасето и организацията?
Трасето беше сложно, с много дупки. Организацията беше отлична, нямам забележки – достатъчно маршали, дюшеци на всички места, където бяха нужни и т.н.

 

Твоето каране?
Нямах проблеми, не съм падал за трите дни каране. Преди състезанието не бях карал четири седмици заради контузия. Доволен съм от карането си, а колелото ми се държа отлично.


Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>