MTB Thassos Cup 2006

 

Българите, които май бяха единствените чуждестранни състезатели, също се включиха в борбата за медалите. На стартовата линия застанаха някои от най-добрите ни състезатели по крос-кънтри – Николай Костадинов, Жельо Стойчев, Антон Настев, Петър Дачев, Георги Митов и др. За съжаление някои от тях нямаха късмет. Георги Митов спука гума още в началото на състезанието и носената от него резервна се оказа дефектна, което го принуди да се оттегли от надпреварата. Съотборникът му от RAM Bikes Антон Настев бе споходен от същия проблем, но резервната му гума си беше наред, така че продължи състезанието, макар и с голяма загуба на време, част от което успя да навакса, завършвайки на девето място при мъжете. Боби Бояджиев пък успя да „запише” поне десет дупки от тръни или прекълцвания в актива си, което за съжаление го изпрати твърде назад в класирането въпреки безупречното каране. Въпреки тези несгоди, България успя да спечели три места на подиума в лицето на Николай Костадинов (трети при мъжете), Петър Дачев (втори при юношите) и Снежана Георгиева (трета при жените).

В състезанието се включиха повече от 20 българи, но тъй като не всички караха със състезателно темпо, някои от тях преминаха след предвидените пет часа за последната контрола и затова не са посочени в класирането. По-долу можете да видите първите три места във всяка от групите, както и имената на всички наши състезатели, участващи в класирането.

Мъже:
1.Costas Bardis
2.Thomas Papadopoulos
3.Николай Костадинов
…..
7.Жельо Стойчев
…..
9.Антон Настев
…..
18.Стилян Ефтимов
19.Пламен Пенев
…..
28.Богдан Бояджиев
…..
33.Светлин Папазов

Жени:
1.Panagiota Reveletzi
2.Andrea ?ammataro
3.Снежана Георгиева
4.Галина Стефанова

Юноши:
1.Stefanos Goustianis
2.Петър Дачев
3.Dimitrios Hasapidis
…..
8.Велизар Вълков
9.Цветан Бальовски

Ветерани:
1.Kostas Stamoulis
2.Arion Tsourianis
3.Christos ?ipouros
…..
9.Валери Александров

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>