Купа „Верижна реакция“ за наградите на DRAG

На 24 април 2005г. във Варна се проведе състезание по крос-кънтри за купа „Верижна реакция“ за наградите на DRAG. Състезанието бе организирано от велоклуб “Верижна реакция” – Варна и ТД “Родни балкани” – Варна, със съдействието на DRAG и веломагазини ProBike, “SHIMANO”, Nokian, Continental и Spectrum net . Трасето на състезанието бе изградено в близост до телевизионната кула на Варна и бе с дължина 3600м. Това бе второто издание на състезанието и, както и миналата година, то бе посветено и на Медународния ден на земята (22 април).

Победителят при мъжете – Жеко Стойчев

В надпреварата се включиха 45 души. Хубавото време през уикенда също допринесе за подобаващото откриване на състезателния сезон. За съжаление не успях да присъствам лично край лентите, въпреки поканата на организаторите, но снимките изглеждат достатъчно красноречиви. Като цяло отзивите за организацията на проявата са много добри, макар да има и обратни мнения. Тук е мястото да отбележим, че за съжаление и покрай подобно хубаво събитие пак се намери повод за почитатели на едно и също любимо занимание от един и същи град да разменят остри думи във форумите на сайта ни и, казано най-простичко, да се изпокарат. Много жалко! Състезанията трябва да ни сплотяват, а не да ни разделят на лагери, така че се надяваме купа „Верижна реакция“ да не бъде запомнена точно с това, а например със слънчевите снимки в настоящия репортаж… Доколкото може да се съди от тях, трасето е предлагало немалко интересни участъци. Още по-хубаво е това, че след края на състезанието не е имало регистрирани никакви сериозни контузии или повреди по велосипедите.

В най-сериозната група, тази на мъжете, борбата за първото място е била много оспорвана. В крайна сметка първото място бе спечелено от Жеко Стойчев, шампион на България за 2004г., състезател на RAM Bikes, който с победата си отново дава сериозна заявка за сезон 2005г. Класирането по групи можете да видите по-долу.

Наградният фонд беше на стойност над 1000лв., като основната част от него бе разпределена под формата на талони за покупки в магазините „Pro Bike“, осигурени от DRAG.

И така, сезонът беше открит успешно. Нека поздравим организаторите и участниците и да пожелаем на всички още много хубави състезания през 2005г.!

Победители

мъже
1. Жеко Стойчев, Казанлък
2. Николай Стамболийски, Варна
3. Даниел Петков, Велико Търново

юноши – старша възраст
1. Игнат Синицин, Варна
2. Петър Дачев, Велико Търново
3. Камен Стефанов, Велико Търново

юноши – младша възраст
1. Мартин Николов, Варна
2. Стамен Димитров
3. Чавдар Чернишев, Исперих

ветерани
1. Станимир Гюров, Исперих
2. Димитър Балански, Исперих (най-възрастният участник – 57г.)
3. Димитър Гаврилов, Варна

Най-младият участник Виктор Цачев е на 5 години.

снимки: Христо Иванчев, bulphoto.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>