Начало Пътеки Маршрути Три маршрута край Хисар
Три маршрута край Хисар
Написано от Мая Апостолова    Вторник, 25 Април 2006 17:03    Печат

Тези, които участваха през 2005г. в "Паралелна вселена - Хисар" знаят, че околностите на града предлагат приятни места за каране на маунтин байк, а басейните с минерална вода са чудесен начин да се отпуснете след пътешествието си на две колела. Затова много се зарадвах, когато получих тези три маршрута от Мая Апостолова. Описанието е съвсем кратко, но са посочени телефони за повече информация, а има приложена и карта, която всъщност замества "писаните" подробности. Както изглежда, на място можете да получите повече нформация от Туристически център-Хисар на тел.0337/6 2141.


Хисар – хижа “Воден камък” – ниво начинаещи – 7км асфалтова настилка; надморска височина 360-450 м. Пътят минава през ароматни акациеви и липови горички. Има преки пътеки и през боровата гора. Маршрутът е лек и приятен – за начинаещи и като подготовка за по-сериозно каране. За повече информация: 0337/6 2141 - Туристически център-Хисар или 0337/62534 – хижа “Воден камък”

Хисар – хижа “Фенера” – планински терен, за по-опитни колоездачи – 22км; надморска височина 360-1400 м. Пътят е по пешеходен туристически марщрут и е маркиран по стандартите на БТС. Минава се през смесени гори и билни поляни. По този маршрут имате възможност да посетите най-новото археологическо откритие – великолепен тракийски град с царска резиденция под връх “Кози грамади”. За повече информация: 0337/6 2141 - Туристически център-Хисар или 0888 640813 –  хижа “Фенера”

Хисар – с.Мътеница – с. Старосел – полупланински терен – за по-опитни колоездачи – 20км; надморска височина – 360-800 м. Минава се през смесени гори, покрай язовири и вилни зони. Маршрутът завършва в Старосел, където може да разгледате тракийския култов храм или да продължите за нощувка към почивна станция “Бяло камъне” – на 9 км навътре в планината. За повече информация: 0337/6 2141 - Туристически център-Хисар или 0888 304 809 – почивна станция “Бяло камъне”

Всички маршрути започват от град Хисар, където има възможности за настаняване и наемане на велосипеди.


 


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 25 Януари 2009 17:26 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори