Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ | Курс по пътеката от „Червената шапчица“ към Владая – 7 октомври 2023

07.10.2023 Цял ден

Пътеката от хижа „Червената шапчица” е твърде хубава, за да пропуснем шанса за един есенен курс по нея, преди листата на дърветата да са опадали и да са я покрили с плътен килим. Това обучение е насочено към хора, които вече имат умения и опит за каране в планината, но искат да ги подобрят и развият.

При този курс изкачването е по-дълго, т.е. изисква някакво средно ниво на физическа подготовка. Имайте предвид, че за ниво напредващи пътеката включва и някои по-технични участъци, но като цяло не е прекалено трудна и предлага доста „материал” за учене.

Ще се срещнем в 9:00 ч при Тихия кът (https://goo.gl/maps/UqSfK1bZwJ9Wnp9D7). Оттам ще се изкачим по алеята към Златните мостове, която на места е доста стръмна и може да се наложи да бутаме. От Златните мостове продължаваме до хижа „Червената шапчица”, където може да направим ранен обяд (без да е задължително, разбира се) и после започваме спускането със спирания и упражнения на много места. Пътеката свършва във Владая – оттам който не е обвързан с кола, може да се прибере към София и по асфалта, но основният план е да се върнем към Тихия кът. Курсът ще е дълъг и вероятно ще продължи поне до 17 ч.

Важно:

– Ако някой иска да спести денивелация, качвайки се със собствен транспорт, може да дойде направо при хижа „Червената шапчица“ около 11:30 ч. В този случай обаче трябва да има кой да върне колата му. 

– Който предпочита, може да си остави колата и някъде във Владая (например при края на пътеката: https://goo.gl/maps/xCunkhti54Na8rn48), след което оттам да се изкачи към Тихия кът (около 40-50 минути). По този начин след края на пътеката ще може да се прибере директно към София.

Желателно е във формуляра за записване да уточните тези подробности в полето „Нещо друго“.

При изкачването към „Червената шапчица“ има чешми, включително малко преди хижата. Надолу по пътеката няма чешми, нито пък по обратния път към Тихия кът, т.е. след края на изкачването е добре да се запасите с достатъчно вода за оставащите часове. Тъй като не е сигурно дали ще обядваме в хижата, носете си за всеки случай и някаква храна за хапване в планината.

ТАКСА: 40 лв./човек

Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

За читатели с абонамент в МТБ-БГ е предвидена и скромна отстъпка от цената.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

Всеки редовен участник ще получи ваучер за еднократна отстъпка в онлайн магазин Bike Center, които са партньор на Велоучилище МТБ-БГ.

НИВО: напредващи и напреднали

Как да определите нивото си е обяснено тук: https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ЗАПИСВАНЕ

Формуляр за записване: https://forms.gle/XmpREU1pTtP7QmBU7

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19:00 ч на 6 октомврии 2023 г. чрез попълване на формуляра горе. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 6 октомврии 2023 г. след 19:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

– Да са на възраст 18 години или повече.

*Участници от 12 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.

– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!

– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.

– Да участват с изправен планински велосипед.

– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).

– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.

– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.

*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/268270909518278/

За въпроси и информация може да ползвате е-mail [email protected] или тел. 0887321695.