Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ и Golden Dust Bike Park | Обучение по трасето „Шишарка“ над гр. Пирдоп – 27 април 2024

27 април Цял ден

На 27 април Велоучилище МТБ-БГ съвместно с Golden Dust Bike Park организираме обучение за ниво напредващи (и напреднали, ако желаят) по трасето „Шишарка“ над Пирдоп. Това е едно от най-забавните и разнообразни велотрасета в България, идеално направено и поддържано. Трасето е със средна трудност, на отделни места и висока, но е много забавно и преодолимо за широк кръг от хора. Позволява както преминаване с по-ниска скорост и постепенно надграждане на уменията (за хора с ниво на каране напредващи), така и доста забавление и по-агресивно каране за хора на ниво напреднали.

Този път решихме курсът да е без извозване, с изкачване на самоход! Причината е, че по този начин организацията е по-лека и безпроблемна, таксата за участие е по-достъпна и възможният брой участници е по-голям. Изкачването между края и началото на трасето е под 200 м и отнема по-малко от час дори с размотаване, така че очакваме без проблем да направим за деня няколко спускания.

НИВО: напредващи и напреднали*
*Като трудност трасето, по което ще караме, е идеално за подобряване на уменията на ниво напредващи, но и напредналите има какво да научат по него, особено с инструктор като нашия домакин Николай Иванов.

Как да определите нивото си е обяснено тук: https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 15

ТАКСА: 60 лв./човек

Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението и включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

ПРОГРАМА:

Събота, 27 април 2024 г.

Ще се срещнем в 10:00 ч в гр. Пирдоп при края на велотрасето – това е кръстовището на ул. „Петър Венков“ и ул. „Боровете“; местоположение: https://maps.app.goo.gl/4E5hCjDGZ4C5Hv396.

Там ще намерим места за паркиране на колите и ще отметнем „административната част“ (декларации, такси за участие и т.н.), ще направим проверка на велосипедите и кратък инструктаж, след което поемаме нагоре по асфалтов и след това черен път към началото на велотрасето. За всеки случай може да си свалите GPS следа за маршрута.

При първото спускане ще направим доста спирания за обяснения и демонстрации, а при следващите вече ще го караме предимно „на един дъх“ и „на влакче“, т.е. ще се стремим да прилагаме наученото в движение, свързвайки отделните секции, където сме се упражнявали преди това . Като идея сме заложили поне 3-4 качвания и спускания за деня, като броят им ще зависи и от самите участници – кой колко се е уморил и т.н.

Важно! При всяко спускане ще минаваме покрай колите, така че всеки участник в избран от него момент може да си тръгне, да направи почивка и т.н. Носете си храна и вода за целия ден – може да стоят в колите и да дозареждаме при всяко преминаване, като в обедните часове ще направим и по-дълга почивка.
Събитието ще бъде потвърдено само при благоприятна прогноза за времето. При лоша прогноза е възможно да бъде отложено за следващия ден, 28 април.

ЗАПИСВАНЕ

Формуляр за записване: https://forms.gle/w1Zgo4QJULpU3FhF6

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19:00 ч на 25 април 2024 г. чрез попълване на формуляра горе. Посочват се имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 25 април 2024 г. след 19:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

– Да са на възраст 18 години или повече.

*Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.

– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!

– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.

– Да участват с изправен планински велосипед.

– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).

– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.

– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.

*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/3813104428919647/

За въпроси и информация може да ползвате мейл [email protected] или тел. 0887321695.