Зарежда Събития

« Всички Събития

Каране с практически съвети в Габрово 2024

3 август Цял ден

В средата на лятото Nicky Bike Shop с помощта на Велоучилище МТБ-БГ отново организира обучение по планинско колоездене (основни техники на каране) в гр. Габрово. Верни на традицията, отново ще сме по различен маршрут – ще спуснем и ще разгледаме в подробности по-интересното от пътеката между хижа „Бузлуджа“ и село/квартал Ябълка. Това е една от пътеките, по които преди доста години за пръв път направихме такъв тип обучение в Габрово. Пътеката е със средна, на места дори с висока трудност. Този път решихме карането да е по-дълго и с изкачване на самоход, за да прекараме един хубав, натоварващ и пълноценен ден в планината. Дължината на маршрута е около 30 км, а сумарното изкачване около 900-1000 м.

Курсът, най-общо казано, е за ниво напредващи, т.е. хора, които карат редовно по пресечен терен, но по-трудните и технични пътеки са им извън комфортната зона или просто искат да подобрят уменията си и да се почувстват по-уверени. Ако пък сте напреднали, вероятно също ще може да научите нещо полезно или просто да обменим опит. Наред с това обаче фокусът е и географски, т.е. имаме за цел да стигнем и до хора от региона, за които би било по-трудно да дойдат на обучение в София или другаде; а също и до хора, които не са карали в района на Габрово и искат да го посетят, научавайки и нещо полезно.

ПРОГРАМА:

10:00 ч – среща в кв. Етъра, при отбивката за една хубава чешма, където се надяваме да намерим достатъчно място за автомобилите. Местоположение: https://maps.app.goo.gl/rJWoT2LwCRjJRaaS7.

Събираме се, оправяме декларации, плащания и потегляме. Целта е докъм 12:30-13:00 ч да сме при хижа „Бузлуджа“. Там ще направим почивка, ще хапнем (в хижата се предлага храна, може да си носите и ваша) и може дори да започнем с начални упражнения за загрявка. След това имаме още малко изкачване, докато стигнем до дългото и разнообразно спускане. По време на него ще спираме на по-интересните и трудни места, ще обясняваме, ще повтаряме и упражняваме, и така чак до долу. Ще се опитаме да приключим до 17:30-18:00 ч, за да има всеки достатъчно време и за прибиране.

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ:

Записване на адрес: https://forms.gle/uSQB7eCo5M4svGWj6

Максимален брой участници: 15

Такса за участие: 50 лв. предварително в магазина или 60 лв. на място в деня на събитието.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, настаняване, храна, транспорт и други подобни услуги.

Обучението ще води Любомир Ботушаров от Велоучилище МТБ-БГ и www.mtb-bg.com.

Карането ще е цял ден, подгответе си достатъчно храна и вода според личните нужди. В хижа „Бузлуджа“ се предлага храна и ще можем да я опитаме, но е добре да имате по нещо и за самото каране.

Непълнолетни участници на възраст над 14 години се допускат в обучението в присъствието на родител или друг пълнолетен придружител. Ако са на възраст между 16 и 18 години, може и без придружител, но със задължително одобрение от родител.

Всеки участник трябва да подпише пред организаторите Декларация за информирано съгласие и освобождаване от отговорност.

Освен доброто си настроение, трябва да вземете и:
Каска – задължително!
Планински велосипед в изправно състояние.
Ръкавици – препоръчително!
Допълнителна екипировка (наколенки, налакътници и т.н.) е силно препоръчителна.

Желателно е да имате яке за дъжд, в случай че времето реши да ни изненада неприятно.

Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

За допълнителна информация:
0877327337, Николай Петков
0887321695, Любомир Ботушаров
или на място в магазин Nicky Bike Shop.

За подробности следете събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1212407496786859/