Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ | Курс за начинаещи – Войнеговци, 28 април 2024

28 април Цял ден

В края на април отново събираме група за класическия курс на Велоучилище МТБ-БГ за ниво начинаещи по пътеката от в.з. Манчов валог към Войнеговци. Това е един от най-посещаваните и търсени курсове, които правим. Засега прогнозата за времето е добра – прохладно, но слънчево.  Ще следим за промени, но се надяваме да не се влошава. Часът за срещата е сравнително ранен, за да може да си направим началните упражнения преди нашествието на пешеходни туристи, моторджии и други. 

Ще се срещнем на площада в Локорско (защото има повече място за паркиране), където ще отметнем „административната част“ (декларации, такси за участие и т.н.), ще направим проверка на велосипедите и начални упражнения за завиване, баланс и др. на съседния (по-закътан) площад. След това потегляме в посока Войнеговци, като преди селото започва изкачването към в.з. Манчов валог. В края на изкачването ще направим кратка обедна почивка – носете си някаква храна за хапване в гората. След това ни очаква спускането – пътеката е много приятна и лека, като по нея ще можем да упражним на начално ниво някои от важните техники като спиране, завиване, преодоляване на някои видове препятствия. Тъй като пътеката не е много дълга, може да остане време за още едно спускане по нея (ако участниците желаят да се изкачим втори път), а може и да не остане – всеки път е различно.

НИВО: начинаещи*
Как да определите нивото си е обяснено тук: https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.
*Във формуляра съм оставил възможност за записване и на ниво напредващи, защото дори и за тях курсът може да е полезен в една или друга насока, особено ако не са идвали до момента на подобно обучение.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4
МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 50 лв./човек

Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.
За читатели с абонамент в МТБ-БГ е предвидена и скромна отстъпка от цената.
Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.
Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

ПРОГРАМА:

Неделя, 28 април 2024 г.

08:30 – 09:00 – Регистрация (Локорско, главния площад, https://goo.gl/maps/T7yJcLcbQdu)

09:00 – 11:00 – Проверка на велосипедите, начални обяснения и упражнения.

11:00 – 12:00 – Изкачване до началото на пътеката и кратка почивка за обяд.

12:30 – 16:30 – Спускане по пътеката със спирания за упражнения, последвано евентуално от второ спускане.

Важно! Сутрините все още са доста хладни, така че си вземете и по-топли дрехи! Ако трябва, може да оставим част от тях в колите след началните упражнения, когато потеглим към планината. Вземете и достатъчно вода (поне 1.5 л!), защото по маршрута няма чешми.

ЗАПИСВАНЕ

Формуляр за записване: https://forms.gle/A4PJ9CuqBCaWzjfVA

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 13:00 ч на 26 април 2024 г. чрез попълване на формуляра. Записвания след този срок ще са възможни само при наличие на незаети места. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 26 април 2024 г. след 13:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

– Да са на възраст 18 години или повече.

*Участници от 8 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.

– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!

– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.

– Да участват с изправен планински велосипед.

– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).

– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.

– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.

*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/659346526318607/

За въпроси и информация може да ползвате е-mail [email protected] или тел. 0887321695.