Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ | Каране с практически съвети на Витоша (по пътеката зад хотела) – 4 октомври 2023

04.10.2023 @ 12:00 16:30

В сряда, 4 октомври, ще направим едно каране с практически съвети по една от най-популярните витошки пътеки, тази от хотел „Копитото“ към Бояна. Стръмният участък в началото под хотела, дясната серпентина през скалата – има поне няколко елемента по тази пътека, на които задължително ще спрем и ще обърнем внимание. Има и много завои. Предпочетох за това обучение делничен ден, за да може да караме, спираме и повтаряме елементите по пътеките спокойно, без да си пречим с пешеходните туристи и с други колоездачи. Имайте предвид, че пътеката включва и някои по-трудни елементи, така че за ниво напредващи може не всички места да са караеми, но въпреки това ще са полезни. В този ред на мисли, допълнителната екипировка е силно препоръчителна. 

НИВО: напредващи и напреднали

Как да определите нивото си е обяснено тук: https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 10

ТАКСА: 30 лв./човек

Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

За читатели с абонамент в МТБ-БГ е предвидена и скромна отстъпка от цената.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

ПРОГРАМА:

Сряда, 4 октомври 2023 г.

За тези, които ще се изкачват с мен на самоход, срещата е в 12:00 ч в градинката между Боянското ханче и Боянската черква. Местонахождение: https://maps.app.goo.gl/uSREdLsjLgRfiKPV7

Има и вариант да дойдете направо горе при началото на пътеката, т.е. на паркинга при хотел „Копитото“ около 13:30-14:00 ч: https://maps.app.goo.gl/cN2QtpHR2AxeS2rp7. Този вариант е подходящ за хора, които могат да си намерят някакъв превоз или пък по друга причина не искат да се изкачват с основната група. 

Предполагам, че за изкачването ще ни трябват максимум два часа, така че спускането ще започнем около 14:00 ч. Има няколко места, на които ще спрем за обяснения и упражнения, а в останалата част от пътеката ще караме предимно без спирания. Точно това е и разликата спрямо стандартните целодневни курсове на Велоучилище МТБ-БГ – тук спиранията ще са по-малко, респективно и продължителността на курса. По груби сметки би трябвало около 16:00-16:30 ч да приключим карането отново в кв. Бояна. 

*В час, определен според желанията на участниците, ще направим обедна почивка (най-удобно ще е на паркинга при хотела). Носете си някаква храна по ваш вкус за хапване в планината.

ЗАПИСВАНЕ

Формуляр за записване: https://forms.gle/2idBj4XKYzZkZBMAA

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19:00 ч на 3 октомври 2023 г. чрез попълване на формуляра горе. Посочват се имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 3 октомври 2023 г. след 19:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

– Да са на възраст 18 години или повече.

*Участници от 12 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.

– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!

– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.

– Да участват с изправен планински велосипед.

– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).

– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.

– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.

*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Страница на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/316035471024606/

За въпроси и информация може да ползвате е-mail [email protected] или тел. 0887321695.