Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Обучение 101 Sерпентини – София 2024

18 май Цял ден

Като част от подготовката за уникалното събитие „101 Sерпентини“, велоклуб „Крива спица“ реши тази година да направи две предварителни обучения за хора, които искат да се научат или да подобрят преминаването си по такъв тип остри завои. Първото такова обучение беше в Пловдив и околностите му, а второто ще е по пътеката „Люлинска засуканица“ в Люлин планина. Ето г подробностите:

Да се научим да завиваме! Обучение на велоклуб „Крива спица“, по случай шестото издание на 101 Sерпентини!

Ще ви бъде необходима регистрация, за да се разпределим с обучителите по групи, моля попълнете я: https://forms.gle/2j7apsHCBezvjyaF9.

Кратко интро:

Тази година решихме да направим два броя обучения. Едното мина супер успешно в Пловдив! Ето че дойде време и за софийската засуканица.

Къде?
18.05, гр. София – пътека „Люлинска засуканица“, Люлин планина

Кога?
Среща в 9:00 ч. на паркинга под хижа „Бонсови поляни“
https://maps.app.goo.gl/gQt8z93evWZSC1Qm9

“Не мога карам серпентини!!! Затова няма да участвам на това мероприятие”. Това чуваме най-често, когато някой ни каже, че няма да се запише в 101 Sерпентини! За да ви помогнем да се почувствате по-сигурни, ще споделим своя опит с вас. Ще потренираме и ще се забавляваме, най-вече! Надяваме се, че ще ви дадем полезни съвети и, най-важното, ще ви помогнем да станете по-уверени в преминаването на технични участъци тип серпентини. Ето и какво сме подготвили:

Програма обучение 18 май, събота

Правим си среща на паркинга под хижа „Бонсови поляни“. Там е достатъчно широко за паркиране, за да не правим задръстване пред хижата и да не пречим. Който прецени може да дойде и на ход.

Час на срещата 9:00 ч. – ще приключим около 16:00 ч. ориентировъчно

Като за начало ще загреем с малко упражнения, с които ще определим и нивото на участниците (за да се разделим на малки групички). Пътеката има няколко серпентини с различна трудност, на които ще прекараме повече време. Краят на пътеката излиза на шосето за Перник, от където ще се изкачим обратно до паркинга за половин-един час (за който е дошъл с кола). Вземете си някакво хапване и вода!

Ако се справим достатъчно бързо, може да с върнем за благинки на хижа „Бонсови поляни“.

Условия за участие:
Изправен велосипед (задължително);
Каска (задължително);
Наколенки (задължително);
Ръкавици и налакътници (препоръчително)

Ниво на трудност: средно

Събитието, разбира се, е безплатно с обучителна цел, но изисква задължителна регистрация.

За подробности следете тук: https://www.facebook.com/events/328856373317805/