Камен Тончев започна солово преминаване на Ком-Емине

Камен Тончев е добре познат в ХС средите – и като състезател, и просто като един готин и засмян човек. На 30 юли той потегли от вр. Ком с велосипеда си и с минимална екипировка, като целта му е да стигне до нос Емине за минимално време, по възможност под 4 дни.

Особеното в случая е, че той иска да го направи сам и автономно – без „пейсъри“, без поддържащ транспорт, какво остава пък за екип. Общо взето, както Райко го правеше навремето (а също и Борислав Йорданов при първото си опит). И си е поставил за цел да подобри рекорда за такъв тип преминаване – ако не съм пропуснал нещо, този рекорд е 5 дни и 5 часа, без да съм 100% сигурен.

Реклама

Който желае да следи напредъка на Камен, може да се присъедини към това събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/329353635129111/. Там ще намерите и този линк: https://gps.tracksport.eu/map/do-tam-i-otvd-velo-e3-solo-kamen-tonchev-2020. Чрез него можете да виждате (чрез неговия GPS тракер) къде точно по маршрута се намира Камен, но имайте предвид, че на това не може да се разчита 100%, защото още през първия ден батерията на тракера беше свършила и точката беше замръзнала за няколко часа на едно и също място.

Успех, Тончев!

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>