Един бърз временен „хак“ за счупените външни връзки към статии в МТБ-БГ

Новата версия на сайта е активна от няколко дни и засега като основен проблем се очертават счупените връзки от външни сайтове (включително от МТБ Справочника) към статии и материали в MTB-BG.com . Сигурен съм, че е е супер досадно и съжалявам за създалата се ситуация, но тъй като структурата на URL адресите при старата и новата платформа е доста различна, намирането на решение за автоматично пренасочване се оказа по-трудно от очакваното.

Когато получите съобщение от типа „File not found“ или „Страницата не е намерена“, едно от нещата, които можете да направите, е да използвате търсачката на сайта, която се намира горе вдясно, до иконките за Facebook и Instagram. Аз лично засега чрез нея съм намирал всяка статия, която ми е необходима, стига да знам 1-2 думи от заглавието ѝ.

Има и още един вариант, който Пасков публикува във форума и работи добре за повечето статии. Той се изразява в следното:

Ако се опитвате да отворите например този адрес:
https://mtb-bg.com/trails/gpstracks/3994-gpstrack-2016-ponor
и ви показва, че страницата не е намерена, изтрийте номера и тирето след последната наклонена черта, в случая „3994-“ и полученият адрес: https://mtb-bg.com/trails/gpstracks/gpstrack-2016-ponor
би трябвало автоматично да се преобразува в правилния за съответната публикация, който е:
https://mtb-bg.com/routes/gpstrack-2016-ponor 
Няма значение за каква статия става въпрос, в повечето случаи този „трик“ работи.

Изключение са видеоклиповете, при които премахването на номера не е достатъчно.
https://mtb-bg.com/gallery/video/8370-video-2020-the-hidden-path-ep2
Освен „8370-“, от горния линк трябва да премахнете и „gallery/“, така че адресът да добие следния вид:
https://mtb-bg.com/video/video-2020-the-hidden-path-ep2

Както казах, хора, дето знаят повече от мен, продължават да търсят начин за автоматично пренасочване, но дотогава описаните тук действия може да ви помогнат да намирате каквото уж липсва.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>