Един бърз временен „хак“ за счупените външни връзки към статии в МТБ-БГ

Новата версия на сайта е активна от няколко дни и засега като основен проблем се очертават счупените връзки от външни сайтове (включително от МТБ Справочника) към статии и материали в MTB-BG.com . Сигурен съм, че е е супер досадно и съжалявам за създалата се ситуация, но тъй като структурата на URL адресите при старата и новата платформа е доста различна, намирането на решение за автоматично пренасочване се оказа по-трудно от очакваното.

Когато получите съобщение от типа „File not found“ или „Страницата не е намерена“, едно от нещата, които можете да направите, е да използвате търсачката на сайта, която се намира горе вдясно, до иконките за Facebook и Instagram. Аз лично засега чрез нея съм намирал всяка статия, която ми е необходима, стига да знам 1-2 думи от заглавието ѝ.

Има и още един вариант, който Пасков публикува във форума и работи добре за повечето статии. Той се изразява в следното:

Ако се опитвате да отворите например този адрес:
https://mtb-bg.com/trails/gpstracks/3994-gpstrack-2016-ponor
и ви показва, че страницата не е намерена, изтрийте номера и тирето след последната наклонена черта, в случая „3994-“ и полученият адрес: https://mtb-bg.com/trails/gpstracks/gpstrack-2016-ponor
би трябвало автоматично да се преобразува в правилния за съответната публикация, който е:
https://mtb-bg.com/routes/gpstrack-2016-ponor 
Няма значение за каква статия става въпрос, в повечето случаи този „трик“ работи.

Изключение са видеоклиповете, при които премахването на номера не е достатъчно.
https://mtb-bg.com/gallery/video/8370-video-2020-the-hidden-path-ep2
Освен „8370-“, от горния линк трябва да премахнете и „gallery/“, така че адресът да добие следния вид:
https://mtb-bg.com/video/video-2020-the-hidden-path-ep2

Както казах, хора, дето знаят повече от мен, продължават да търсят начин за автоматично пренасочване, но дотогава описаните тук действия може да ви помогнат да намирате каквото уж липсва.