101 sерпентини – задава се нещо уникално!

На 17-18 юни велоклуб „Крива спица“ ще проведе за първи път в България състезание по каране на… серпентини. Да не казваме голяма дума, но поне на нас в МТБ-БГ не ни е известно подобна надпревара изобщо да е правена някъде по света, та току виж се окаже, че състезанието „101 sерпентини“, което вече е официално насрочено за 17-18 юни над гр. Лъки в Родопите, ще е първото подобно и в световен мащаб. Кой знае…

Този въпрос обаче е второстепенен, а далеч по-важното е, че в този уникален формат ще се преплетат високо спортно майсторство и забавление. Серпентините са нещо, което се среща на почти всяка пътека, във всяка дисциплина, във всяка планина, така че няма значение дали сте ХС, АМ, ендуро или DH/FR колоездач – не можете да избягате от тези специфични завои, но ако можете да ги минавате изискано и технично, добре дошли сте да покажете тези умения по една наистина предизвикателна пътека, където има всякакви видове криволици – и тесни,  и стръмни и каквито други можете да си представите!

Шеговитият анонс за събитието можете да видите в сайта на Крива спица:

http://kriva.org/event/101-sерпентини/

Има и тема във форума, където през последните 1-2 месеца бяха „сондирани“ нагласите за участие в подобна надпревара, и където ще продължат да се появяват подробности за нея:

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=187226

Така че не му мислете много, а си запазете отсега тези дати в средата на юни, за да вземете участие (карайки или гледайки) в едно наистина ново и оригинално мероприятие!

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>