Световни ендуро серии 2016, 1 кръг

Сезонът на най-високия клас състезания в дисциплината ендуро бе открит на 26-27 март в Корал, Чили

Photo: Duncan Philpott

Както обикновено, всичко около състезанието се развиваше бързо и драматично – като се започне с горския пожар, който се развихри в петък вечерта по склоновете над Корал, и се стигне до последните състезателни етапи в неделя.

Пожарът, за щастие, не застраши участниците и трасетата, така че организаторите получиха зелена светлина да продължат събитието и в събота над 400 състезатели се отправиха нагоре към първите етапи на надпреварата. Пътеките, подговени от Montenbaik, бяха стръмни, сухи и изровени, а ако състезателите можеха да спрат за момент, на много места се откриваха прекрасни изгледи към Тихия океан.

Победители в първия ден бяха Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro) при жените и Ричи Рууд (Yeti/Fox Shox)при мъжете.


Photo: Duncan Philpott

Сесил доминираше в своята категория, спечелвайки първите два етапа, а победителката в третия, Анеке Беертен (GT Factory Racing), завърши деня на втора позиция, следвана от младата надежда Изабеу Кордурие (SUNN).


Photo: Duncan Philpott

При мъжете първата етапна победа бе за Джером Клементс, но от втория етап Ричи Рууд бе неудържим и в края на деня водеше уверено, следван от Мартин Мейс (GT Factory Racing) и Никола Вуйо (Lapierrre Gravity Republic).


Photo: Duncan Philpott

Тези челни тройки се запазиха и през втория ден, макар че и тогава не липсваха обрати. Джаред Грейвс (Specialized Racing) например, който винаги е сред основните претенденти за челни позиции, скъса верига в петия етап, успя да я оправи навреме за шестия и там пак я скъса, като въпреки това успя да завърши на осмо място. Както Ричи Рууд, така и Изабеу Кордурие направиха падания в пети етап, но те не се отразиха на позициите им в класирането.


Photo: Duncan Philpott


Photo: Duncan Philpott

Резултатите можете да видите в сайта на EWS тук.

Ето и един кратък видеоклип: 

В следващите дни очаквайте и по-обширен видеорепортаж!

http://enduroworldseries.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>