Enduro Mediterraneo 2015 – календар

През 2014 г. гръцките ендуро серии бяха много успешни не само по принцип, но и за някои от българските състезатели, които се включиха в тях. Заради отдалечеността на един от кръговете българи се състезаваха само в два от тях, но въпреки това с добрите си класирания някои от тях (най-вече Добромир Добрев от Enduro Warriors) натрупаха добър актив от точки и заеха добри места в крайното класиране. Тази година любителите на ендурото у нас ще имат още повече възможности за участие на гръцка територия, тъй като Enduro Mediterraneo 2015 ще включва 4 редовни кръга плюс още един, който ще е от типа Mini Enduro (по-любителски насочен).

Пет места, разпръснати из цяла Гърция, ще имат привилегията да са домакини на някое от състезанията в сериите Enduro Mediterraneo. Това все още е единствената официално обявена серия от ендуро състезания на Балканите (ако не броим словенските състезания).

Датите вече са обявени и регистрацията е отворена – можете да я извършите тук: http://enduromediterraneo.com/registration/

Новост за тази година са някои допълнителни категории. В мини-ендурото в Халкида ще има група „Младежи 13-15 години“, а „Ветерани 40+“ ще има във всички основни състезания. Допълнителна информация можете да намерите в сайта на сериите: http://enduromediterraneo.com/.

Ето ги датите и домакините на петте състезания:

Mini Enduro – 15th of March Chalkida, Evia

Round#1 – 25th/26th April – Xanthi

Round#2 – 16th/17th May Steni, Evia

Round#3 – 13th/14th June Oreokastro, Thessaloniki

Round#4 – 26th/27th September Pelion

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>