Велопоход по Трансродопския маршрут (номер 2)

Нашите приятели от Новото тракийско злато отново се стягат за велопоход по част от маркирания от тях Трансродопски маршрут. Ето какви са подробностите за това приключение, което ще се случи през месец октомври:

Това велоприключение е по-различно от септемврийското – маршрутът тук е кръгов, тръгваме и се връщаме в Кърджали.

Програма:

Ден 1 – сряда – 15.10
Сбор на групата по обяд в Кърджали. Колоездим от Кърджали до село Летовник на южния бряг на язовир Студен кладенец. Спим в бившето училище – кой в стая, кой на палатка.

Ден 2 – четвъртък – 16.10
Преминаваме през каменни махалички и родопски села до Буюк дере и после до еленовото стопанство на южния бряг на язовир Студен кладенец. Спим в хижите на ловното или на палатки на поляната с гледка към язовира.

Ден 3 – петък – 17.10
Преходът е по билото на Бойник планина – изключително панорамен, емоционален и разнообразен ден, който приключва в село Студен кладенец. Спим в къщата на Айхан и хапваме вкусно сготвено телешко.

Ден 4 – събота – 18.10
Досега карахме на изток, днес завъртаме педалите на запад към село Мъдрец. Пак гледки към язовир Студен кладенец (нейсе), но откъм северния му бряг. Кога друг път ще ви се удаде така хубаво да го заобиколите отвсякъде този язовир?
Вечерта спим в Мъдрец и ядем пъстървичка, която ни се топи в устата.

Ден 5 – неделя – 19.10
В последния ден от този Трансродопски поход ще се насладим на причудливи скални феномени, каменни чешми и диви горски плодове. За панорамите си знаете. Приключваме в Кърджали, където всеки се качва на колата и… домой.

Цена на човек при минимум 15 участника: 110 лв.

Цената включва:
– придружаващ бус по целия маршрут от Кърджали – Студен кладенец – Мъдрец и обратно пак до Кърджали, който превозва основния ни багаж през деня 
– професионален водач
– планинска застраховка

Цената не включва:
– храна
– нощувки – може в стаи (20-25 лв. на човек), може на палатка (5-10 лв. на човек)
– колела

https://www.facebook.com/events/328419737313085/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>