Фестивал „Зелени дни“ в София

В рамките на Фестивала – изложение „Зелени дни“ , Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) и Адвентура ЕООД организират велосипедно състезание за деца в Градската градина пред Народния театър на 17 април (събота) и серия от семинари, посветени на планинското колоездене.


Участие в състезанието могат да вземат деца до 12 години. Те ще имат възможност да премерят сили, като стартират по двама в специално затворено трасе, като за най-бързите ще има много награди.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи:
– от 0 до 5 години
– от 6 до 9 години
– от 10 до 12 години

Групова фаза ще определи най-бързите участници във всяка категория. Първите 8 участници във всяка категория ще участват във финалната надпревара, която ще се проведе чрез преки елиминации, които ще оформят финалното класиране.

ВАЖНО: За да бъдат допуснати до състезанието, децата трябва да са с изправен велосипед и каска! Задължително е да бъдат придружени от родител, който да ги регистрира!

Регистрацията на участниците ще започне в 9:00 часа. Стартът на груповата фаза ще бъде даден в 11:00 часа, а финалите ще започнат в 14:00.

За въпроси:
http://adventura.bg/за-контакти/
http://www.facebook.com/event.php?eid=108596002505828&index=1
http://www.predizvikatelstva.com/zeleni/programme.php

 


Целта на семинарите е да запознаят всички желаещи с някои основни правила на поведение в планината, с това как да поддържат велосипеда си в изправност и каква предпазна екипировка им е нужна, за да практикуват планинско колоездене.

Темите са добре познати на хората, които редовно карат в планината и едва ли ще научат нещо ново. Но пък тези семинари са чудесен повод да се запознаем, да обменим мнения и да пием по бира.

Място: София, Градската градина пред Народния театър.

Програма:

17 април – събота

17:00 – „Как да караме маунтин байк (морален кодекс)” – Любомир Ботушаров, mtb-bg.com

18 април – неделя

15:00 – „Ежедневна поддръжка на велосипеда” – Добрян, Аdventura

17:00 – “Предпазна екипировка” – Йордан Хлебаров, Аdventura

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>