Път за никъде – Банско – 24-26 юли

Преди няколко дни получих писмо от организаторите на това събитие. Беше кратко, но интересно, и съобщаваше за тридневно МТБ събитие в Банско в разгара на лятото.

 

Проявата е колкото със състезателен, толкова и с развлекателен характер. Да, ще се отчита време и ако се включат достатъчно участници с хъс, надпреварата като нищо може да стане оспорвана. Но доколкото основната идея на събитието е да популяризира няколко маршрута за планинско колоездене в района на Банско, тя е насочена и към хора, които искат просто да покарат на ново място.

Организатори на проявата са собствениците на хотел „Авалон“ със съдействието на „Искар тур“

Първите два дни каранията ще са в дисциплината крос-кънтри, а последният ден е „свободен“, т.е. само за забавление и опознаване на района над Добринище. Ето какво още казаха за третия ден  организаторите: „За целта имаме 3-4 трасета около лифта, като ще се радваме да обменим съвети и мнения с участниците относно организацията, маркирането и оптималното използване на трасетата. Целта е в бъдеще Банско да се превърне в маунтин байк дестинация“. 

Карти на маршрутите, по които ще се кара, можете да намерите тук: http://iskartour.com/map.php?id=22

А пък сайтът за това събитие, където в бъдеще се очаква публикуването на още информация и където можете да се запишете за участие, е на адрес: http://www.bansko-mtb.com/

Информация има и в тази тема във Форума.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>