За новодошлите

Добре дошли в нашия сайт!

Може и да прозвучи нескромно, но в страниците на MTB-BG.com се крие голямо количество полезна и интересна информация. Ако отскоро сте любители на планинското колоездене, би било полезно за Вас да я откриете бързо и лесно, за да добиете начална представа за основните неща като терминология, части на велосипеда, основни техники при каране и др. Затова тук сме подбрали връзки към някои ключови статии, които е добре да прочетете:

Ако имате неясноти относно отделните компоненти на велосипеда, статията Устройство на планинския велосипед е добра отправна точка. В нея ще намерите връзки и към други полезни статии, свързани с тази тематика. Речникът на сайта също може да отговори на някои от въпросите Ви.

Ако Ви е трудно да се ориентирате в множеството дисциплини и видове каране в планинското колоездене, можете да видите моето мнение в статията Няколко думи за планинското колоездене.  Тя отразява и терминологията, която използваме в статиите по отношение на тези въпроси.

Ако се интересувате от извършването на определени ремонти по велосипеда (сервизирането му), хвърлете един поглед върху статиите в рубриката Сервизиране.

В друга полезна рубрика, наречена „Съвети, ще намерите разнообразни напътствия по различни теми, включително и за някои основни техники на каране. Като минимум ви препоръчваме да прочетете статиите Освен желанието: Как да настроим правилно байка си и Освен желанието: Как да караме маунтин байк (основни положения“.

Ако се чудите къде да намерите нови места за каране, погледнете в рубриките Маршрути и По пътеките.

Ако искате да следите лесно събитията и дори някои от обикновените карания, организирани чрез форума към сайта, следете Календара на събитията. Повече за него можете да научите ТУК.

Във всички случаи търсачката на сайта може да Ви е от голяма полза в намирането на информацията, която Ви интересува.

Ако желаете да качите снимки в Галерията на сайта, вижте как става това ТУК, както и в нашето  „Упътване за качване на снимки в галерията на МТБ-БГ“.

По всякакви въпроси, свързани със сайта, можете да се свържете с нас на e-mail: [email protected].

Желаем Ви приятни и полезни мигове тук! Ще се видим по пътеките!