Начало Пътеки По пътеките Балканче 2014 - ден 1
Балканче 2014 - ден 1
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 27 Февруари 2015 16:38    Печат

Започвам голямото пътуване, тръгвайки от морето. Шест  часа път до София, където ме чакат Митко и Кристоф, след това още два часа до Рибарица, за да се оформи цял работен ден на четири колела.


В Рибарица ни чака Ману и за мен има приятна изненада – чисто нов тестов велосипед Carver с вилка SR Suntour Auron и заден амортисьор Durolux – компоненти, които ми бе много приятно да пробвам и които в крайна сметка се справиха доста добре с предизвикателствата на следващите десет дни. Освен това за всеки участник имаше и комплект дрехи от ION, които не само бяха много удобни, но и допринесоха за това да бъдем по-красиви на снимките. Докато разтоварим и подготвим велосипедите и другия багаж, за карането на две колела остава не повече от час светлина, а ние трябва да се качим до хижа „Вежен“, която е няколкостотин метра по-нагоре. С други думи, чака ни нощна смяна, така че подготвяме светлините още отсега.


Пътят към хижа „Вежен“ в началото е асфалтов, но скоро преминава в черен път, точно както денят преминава в нощ. Фаровете са запалени, темпото е добро, камъчетата хрущят под гумите ни, а вечерта е прохладна.

Набирайки височина, освен светлината от нашите фарове, се появяват и допълнителни илюминации по небето. За щастие светкавиците са далеч, но това само ни напомня, че нямаме време да се размотаваме излишно.

Реклама


Малко след 23:00 ч виждаме очакваните светлинки от хижата. Тези от нас, които не сме я виждали, се изненадваме от големината ѝ. Влизаме и бързо се превръщаме в част от обзавеждането вътре, хапвайки доволни от единствената позиция в менюто – зеленчукова супа, постна. Всеки поглъща за норматив по две купички с две филии хляб и се отправяме към горния етаж (неосветен поради липса на ток), за да използваме остатъка от тъмните часове по предназначение.

Точно когато се унасям в сън, долавям тропането на едри дъждовни капки по покрива. Този път ни се размина...

Снимки: Димитър Щуров и Любомир Ботушаров
Всички снимки от първия ден можете да видите тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/balkanche-2014-day1


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 06 Януари 2017 17:00 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори