Начало Пътеки Видео от пътеките Пътеката от „Червената шапчица“
Пътеката от „Червената шапчица“
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 28 Май 2019 11:39    Печат

Откакто Петър Велков започна да стопанисва една малка хижа над Златните мостове и я кръсти „Червената шапчица“ (все още е в процес на ремонт и възстановяване), тя се превърна в притегателно място за много планински колоездачи, а пътеката от нея към Владая започна да става много популярна. Признавам си, аз за жалост още не съм пробвал тази пътека, но след видеото на Ники Станоев и Павел Радев ще потърся начин да наваксам колкото се може по-скоро!

Всъщност се оказа, че Ники и Павел са спуснали само половината от пътеката. Тя започва от хижа „Композиторите“, минава през една каменна река и слиза надолу чак до Владая, но във видеото те стигат само до един черен път между владайските кариери и „терасите“. А пътеката продължава и надолу.

Благодарение на Петър Велков мога да споделя и GPS следа за нея в цялата ѝ дължина. Така че ако видяното във видеото ви харесва, не чакайте дълго, за да я пробвате!


Реклама


Add this to your website

Коментари

avatar zasada
0
 
 
Тая пътека може да се удължи чак от Конярника (сега малко пообрасла с клекове) или близо от Кумата ( пресича пътека Еделвайс - Кумата), след това пресичане става напълно караема при условие че няма прясно паднали дървета
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 28 Май 2019 16:28 )
 

Партньори