Начало Пътеки Видео от пътеките Кладова - Бялата скала - Велинград (синя маркировка)
Кладова - Бялата скала - Велинград (синя маркировка)
Написано от Павел Сидеров    Четвъртък, 05 Октомври 2017 10:25    Печат

Наскоро почистихме и маркирахме доста пътеки в участъка Велинград - Юндола. След това направихме и тестово каране по една от пътеките от неработещата хижа „Кладова“ през лобното място на Вела Пеева, ловен дом „Самоводица“ до Стария чарк. Маркировката продължава до Велинград, но в последната част е път. Пътеката е скоростна и подходяща за широк кръг колоездачи - със средна трудност, ако не е мокро. Иначе трябва да се има едно наум, защото корените и камъните се хлъзгат доста.

Достигането до началната точка може да бъде от Юндола по билната червена маркировка или от Велинград по асфалтовия път от кв. Каменица. Има и други варианти.

В близост до пътеката има още две почистени тази година: заслон Локвата - Славееви скали - Велинград (жълта маркировка) и Кладова - Печенешка скала - Велинград (зелена маркировка). Нагледнo може да се видят тук http://kade.si/#map=15/2665041.35/5170032.71/0 .

Повече за инициативата за възстановяване на пътеките в рида Алабак, Западни Родопи може да намерите тук: https://fb.com/alabak.info

Реклама


Ако желаете да изпратите видеоклип за тази рубрика, тук е описано къде и как можете да го направите: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/trails-video/4774-trails-video-intro.Add this to your website

Коментари

avatar diablogt
0
 
 
Много е яко, когато адреналина ти подлуди пулса..... тук се е записал от камерата ........ мноооого якооооо
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 27 Ноември 2017 10:17 )
 

Партньори