Начало Пътеки Видео от пътеките Кресна | Кокала
Кресна | Кокала
Написано от Jacket    Петък, 17 Март 2017 09:42    Печат

Една пътека, която съм подминавал десетки пъти, без да разбера, и миналата неделя карах за първи път, но определено няма да е последен, защото имам да ѝ се реванширам - поизпоти ме в долната си част!

Намира се доста лесно. Прави се стандартното качване по асфалта от Кресна към Горна Брезница, малко преди третия километър се хваща черният път нагоре. На 4.7 км се отбива вляво от основния път - реално това е известната отбивка за останалите пътеки, които спускат над Кресна. След около 400 метра се излиза на широка поляна, отбива се от пътя наляво през поляната и в дъното се вижда началото на пътеката. Маркирахме го с един голям кокал, който намерихме наблизо, затова решихме и да я кръстим така. :D

GPS следа: https://www.strava.com/activities/897171665 (пътеката започва от 11км).
Пътеката е включена и в този маршрут (последната, трета): http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/gpstracks/2612-gpstrack-2014-kresna-gorna-breznitsa-1.
Бонус малко снимки: https://www.pinkbike.com/u/jacket/album/2017-03-12-Kresna.

Реклама


Ако желаете да изпратите видеоклип за тази рубрика, тук е описано къде и как можете да го направите: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/trails-video/4774-trails-video-intro.Add this to your website

Коментари

avatar taurus13
0
 
 
Ам тя таз е най-известната и трудна може би в района....подвизава се под много имена...ма пък що не Кокала :)
avatar jacket
0
 
 
Да ти кажа има една още по-трудна. Тя може да се направи и като вариант на тази а и изцяло отделно - като се продължи направо на поляната с кокала и малко по-късно се хване в ляво. Там пак стават два вариантите - по южното ребро (с минаваме през дерето) е по-лекия, но пак много добър. По северното ребро обаче има пътека, която започва приятно и леко и прогресивно става рок енд рол, като завършва над едни покриви където косата може да ти се изправи :) Ако не си я карал и си падаш по технични, задължително я проучи.
avatar admin
+1
 
 
В сборната GPS следа за Кресна и Горна Брезница (http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/gpstracks/2610-maleshevska-kresna-gorna-breznitsa) "Кокала" е Track032_T4, още по-трудната (за която Jacket говори), е Track033_T5, а най-популярната и най-лесна за каране е Track034_T4.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 17 Март 2017 09:57 )
 

Партньори