Ендуро Банско 2018 | Двата дълги етапа

GPS следата с чудесните пътеки от ендуро състезанието в Банско бе публикувана през 2016 г. И макар че всичко си е все още там и все така добре поддържано, през следващите години състезанието малко по малко се промени, включвайки през 2017 г. удължен етап от междинната станция на лифта до долу, а през 2018 г. едно още по-дълго спускане, започващо от района на Бъндеришка поляна. Затова е време да добавя още малко GPS данни, именно за тези две пътеки.


През 2018 г. пътеката от междинна станция на лифта беше втори специален етап, а тази от Бъндеришка поляна четвърти. Така са означени и в GPS файла – SP2  и SP4. В долната си част двете пътеки съвпадаха, а финалът беше малко над града, преди долната станция на кабинковия лифт. След приключване на карането може да се приберете по продължението във файла, а може и да продължите по ски-пътя до лифтовата станция, ако смятате да правите повече от едно спускане.

Като стана дума за лифт, в кабинката на Банско могат да се возят велосипеди и дори има дневна карта, струваща 30 лв. Тя позволява, освен тези две пътеки, да спестите доста от изкачването и към етапите от другата страна. Ако все пак предпочитате да се качвате с автомобил, добавил съм във файла и един черен път, който се отклонява от шосето за Бъндеришка поляна и слиза до междинната станция. По него се придвижваха и състезателите.

Като трудност пътеката от междинната станция (SP2) е по-технична и спъната, докато тази от Бъндеришка поляна като цяло е предимно бърза и не много трудна, но във всички случаи изключително забавна и приятна за каране. Всъщност тази дълга отсечка включва не само пътеки, но и черни пътища и дори малко асфалт.

След дъжд и двете пътеки са хлъзгави, но водата бързо се оттича, така че по тях може да се кара от изчезването на снежната покривка до появата на нова, т.е. можете да ги пробвате още тази есен, ако желаете.

Всички етапи от Ендуро Банско 2018 можете да гледате и във видеоклиповете на Милан Димов от състезанието: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/trails-video/6606-trails-video-2018-enduro-bansko-milan-dimov.

Реклама


Картата е базирана върху ОФРМ Геотрейд . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.

 


Тази статия е подготвена със съдействието на:



 

 

Ако желаете да изпратите маршрут или GPS следа за публикуване в MTB-BG.com, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>