Начало Пътеки GPS следи Перпендикулярна вселена 10 | GPS следа
Перпендикулярна вселена 10 | GPS следа
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 18 Август 2018 06:33    Печат

Третата Перпендикулярна вселена, чиито маршрут ще представя, всъщност бе десета подред, т.е. юбилейна. Малцината, които имаха пълна колекция от участия, получиха специални юбилейни фланелки пред лагерния огън на едно от най-невероятните места за бивакуване, които съм виждал. Имаше и торти, и песни... същински празник над света в топлата родопска нощ!

По-далеч в спомените си обаче не смея да се връщам, поне що се отнася до маршрутите, защото в България дори три години са достатъчни, за да изчезнат пътеки, да се появят дърварски пътища и изобщо да се промени гората до неузнаваемост. И все пак, мисля си, че маршрутът от 2016 г. като цяло би трябвало да е проходим и годен за каране, защото много от пътеките се ползват сравнително редовно. На карта нещата изглеждат така:


Картата е базирана върху ОФРМ Геотрейд . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.

Началото и краят бяха в Смолян, а карането бе в обширен район на север от родопския град. Първият ден включваше предимно изкачване, дълго и съдържателно. Аз бях късметлия и го пропуснах заради сватбата на близък приятел, след което намерих начин да се включа направо за втория ден - тогава пък беше страшна жега! Който не слънчаса, взе участие в тържественото отбелязване на юбилея, а на следващия ден ни чакаха още баири, бири и пътеки... Орехово, хижа „Персенк“, Чудните мостове и отново приказен лагер при хижа „Кабата“. Продължихме към Забърдо, хижа „Изгрев“, Широка лъка, Гела - звучи почти като масов туризъм, но не и когато връзките между тези места са някои от най-добрите пътеки, които може да си представите! Завършекът бе почти като в байкпарк - всъщност по пътеките встрани от него, които се ползват и за ендуро състезанието Elevation 999. Не случайно и тази Перпендикулярна вселена се спряга от мнозина като най-добрата, макар аз да не проявявам специално пристрастие към никоя от дванадесетте до момента. :)


Снимките ми от нея са малко на брой, повече ми се караше: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/pu10

Затова пък може да прочетете много коментари и впечатления от другите участници във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=184290

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 20 Август 2018 11:07 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори