Начало Пътеки GPS следи Ендуро Банско 2016 - GPS следа
Ендуро Банско 2016 - GPS следа
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 29 Август 2016 14:32    Печат

Ендуро състезанията обикновено включват някои от най-добрите пътеки в даден район, като много често те са и добре поддържани от местния организатор, както е в случая със сдружение Trail System в Банско. Затова по време на тренировъчния ден от Ендуро Банско 2016 си направихме труда да запишем с GPS както изкачванията (трансферните етапи), така и спусканията (специалните етапи) - четири великолепни пътеки, които при каране с по-висока скорост поставят доста предизвикателства, но в същото време, ако се карат по-бавно, не са прекалено трудни и са достъпни и за хора, които тепърва напредват в планинското колоездене. Картата е базирана върху ОФРМ Геотрейд . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.

Изтегли GPS следа

Файлът включва общо 9 трака.

Четири от тях са специалните етапи, озаглавени "stage" със съответната цифра. Имайте предвид, че точките за старт и финал в следата не винаги са поставени на местата, където бяха времеизмервателните уреди, а маркират само началото и края на самите пътеки. Етапите са с техническа трудност Т3 или Т4.

Изкачването към три от етапите е едно и също, но с малка разлика в дължината. Това е тракът "climb-1-3-4". Началото е при хотел "Лавина". Излизаме от Банско по пътя за Бъндерица/хижа "Вихрен", но малко над града, при една чешма с беседка (т.01) се отклоняваме наляво и по бетонирани и почвени алеи през гората се изкачваме до т.02, където отново излизаме на пътя за Бъндерица, но само за да завием веднага наляво по асфалтов път, който стига до няколко големи туристически постройки и преминава в хубав черен път. Именно по този черен път на различна височина са наредени стартовете на етапи 1, 3 и 4.

Реклама

За етап 1 има и кратко, но доста стръмно избутване по моторджийска пътека, озаглавено "steep1".

Етап 2 е разположен на друг склон, така че до него достигаме, като от т.02 продължим нагоре по пътя за Бъндерица. Пътеката започва от самия път и в началото върви успоредно с него, после се разделят, като се кара предимно в близост до трасето на кабинковия лифт. От края на етап 2 се тръгва надясно по асфалтов път и при излизането на главния път за Бъндерица или караме надясно и нагоре, за да достигнем т.02, или пък продължаваме наляво и надолу, за да се изкачим по алеите през гората.

Връщанията от края на етапи 1, 3 и 4 до хотел "Лавина" са озаглавени "comeback" със съответната цифра.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 02 Януари 2017 19:36 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори