Начало Пътеки GPS следи БлагоЕндуро - gps следа 2015 г.
БлагоЕндуро - gps следа 2015 г.
Написано от Любомир Ботушаров, Enduro Warriors    Сряда, 28 Октомври 2015 17:04    Печат


Още след първото издание на състезанието Благо Ендуро през 2014 г. си казах, че трябва да публикувам следата за етапите, тъй като за мен това са едни от най-хубавите пътеки в България, по които съм карал. Сега, през 2015 г., благодарение на труда, положен от организаторите на състезанието, те бяха станали още по-добри! И доколкото там може да се кара почти целогодишно, защото кал почти липсва, а снегът рядко се задържа дълго, този път няма да пропусна да ги добавя в колекцията от GPS следи, като изказвам благодарности към Enduro Warriors, защото използвам наготово техните тракове, вместо да нося GPS в раницата по време на състезанието.

Разбира се, всеки има различни критерии за "най-хубава пътека", но май още не съм срещнал човек, който да се е изказал негативно за тези над Благоевград. Съчетанието от скорост и техничност е изключително добро и е точно от такъв вид, че за напреднали карачи тръпката да идва от бързото преодоляване на някои по-сложни препятствия, а за по-неуверените карането да е приятно, но на места трудно и предизвикателно.

В GPS следата четирите пътеки са в различен цвят и са с номерата на състезателните етапи. С жълт цвят са т.нар. трансферни етапи, които са комбинация от асфалт, черни пътища и пътеки.


Картата е базирана върху ОФРМ Геотрейд . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.

GPS следа (в ZIP файла ще намерите два файла, формати gdb и gpx)

Техническата трудност на пътеките е както следва:
Етап 1 - Т3
Етап 2 - Т4 (заради по-стръмни и тесни участъци в долната част, в началото си е Т3)
Етап 3 - Т4
Етап 4 - Т3 в по-голямата си част, но последните няколкостотин метра (от пресичането на черния път до финала) са по-стръмни и трудни, така че там трудността е Т4.

Ако карате и четирите етапа, ще натрупате обща дължина около 40 км и общо изкачване около 1000-1100 м. Идеални параметри за запълване на един ден със страхотно каране, независимо от сезона.

Началото на изкачванията и краят на спусканията са в парк "Бачиново", по чиито граници има и няколко удобни паркинга. На поляната, където е старт-финалната зона, има и пъмптрак, който дава допълнителни възможности за каране.

Снимки от състезанието през 2015 г.: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/blago-enduro-2015. Те обаче разкриват само малка част от хубостите на благоевградските пътеки - за повече ще трябва да ги пробвате сами!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 28 Октомври 2015 19:25 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори