Начало Пътеки GPS следи Свети Константин - Военен лагер (Пещера) - гр. Пещера
Свети Константин - Военен лагер (Пещера) - гр. Пещера
Написано от Ерджан Ахмедов, Любомир Ботушаров    Петък, 16 Август 2013 10:39    Печат

Това е втората GPS следа, която нашият читател Ерджан Ахмедов ни изпраща от района на Родопите над Пещера. Както и в предишния случай (яз. Батак - к.с. Св. Константин - Пещера), става дума за приятен и лек маршрут, който следва предимно черни пътища (има и асфалт), като включва и някои доста скоростни спускания по тях - за тези, които смеят да отпуснат спирачките.


Ето и едно важно уточнение от автора по отношение на чешмите по пътя: "Тази следа я направихме, след като валя хубаво. Започнахме към 20:00 часа  и се прибрахме на светлини (който имаше) в много кал :D. Така че не съм маркирал къде има чешми - със сигурност има една в самото начало (дългата поляна) и една към края".

Между другото, точно при въпросната дълга поляна в к.с. Свети Константин може да бъде направена връзка и с първия маршрут на Ерджо, така че този може да се разглежда като допълнителен вариант при каране от яз.Батак през курорта към Пещера.

Също така е важно да се отбележи, че в този си вид маршрутът е предимно надолу и предполага по някакъв начин да се озовете в к.с. Свети Константин. Това може да стане както с някакъв превоз, така и на собствен ход от гр. Пещера, но тогава физическото натоварване със сигурност доста ще се промени. ;)


Картата е базирана върху BG Mountains . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.

Изходна точка: к.с. Свети Константин
Дължина: 17.7 км
Денивелация (изкачване): 130 м
Ниво на техническа трудност: ниско (R1, R2)
Физическо натоварване: ниско, КФН=2
Вода: 1-2 л, по пътя има поне две чешми
Храна: За половин ден. 

GPS следи във формати gdb (за Garmin) и gpx (универсален): gpstrack0044_svetikonstantin-peshtera.zip

Изтеглете zip файла и го разархивирайте. След това използвайте файла, който е подходящ за вашия уред.

Система за техническа и физическа трудност на пътеки, пътища и маршрути в МТБ-БГ.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 16 Август 2013 17:38 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори