Начало Специализирано Съвети Още един вариант за закрепване на камера
Още един вариант за закрепване на камера
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 08 Юли 2018 11:45    Печат

Изобретателността човешка не знае граници и сме виждали екшън камери да бъдат монтирани къде ли не в търсене на интересната гледна точка. Радол Цолов ни изпрати тази снимка, която показва още един добър вариант за закрепване към каска тип full face, т.е. с подбрадник: 



Както е видно, камерата е монтирана именно към подбрадника - в издадената му предна част. По този начин се получава центрирана позиция, която в общи линии следва пътеката, тъй като лицето обикновено е обърнато към нея. Гледната точка обаче е по-ниска в сравнение с монтаж върху каската, така че в кадър влизат и кормилото с част от ръцете.Впрочем ето какво сподели самият Радол от краткия си все още опит с тази позиция на камерата:

Видях го от едни моторджии и реших да го пробвам на колоездачна каска. Точката, от която снима камерата, е почти като тази от нагръдника, но можеш да я местиш по-нагоре или по-надолу, което е предимство.

Очакваме скоро някой да сподели и видеоклип, заснет от такава позиция. :)

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 08 Юли 2018 13:46 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори