Начало Специализирано Съвети Dusty Betty | Как да запалите приятелката си по планинското колоездене
Dusty Betty | Как да запалите приятелката си по планинското колоездене
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 10 Януари 2018 15:30    Печат

DustyBetty.com е блог, списван от планинската колоездачка Тес, който е посветен на това да показва планинското колоездене през женските очи. Наскоро ми попадна един доста полезен видеоклип от нейния видеоканал в YouTube, в който Тес обяснява какъв е според нея правилният подход, ако някой иска да въведе приятелката си в планинското колоездене, така че то да ѝ хареса и да се запали по него.

За тези, които бързо ще махнат с ръка и ще зачеркнат темата като ирелевантна за тях, няма какво повече да обяснявам. На тях мога да кажа само едно - и до вашата глава ще дойде някой ден, дори и да не е задължително планинско колоездене! :)

За всички обаче, които имат желание да карат с половинките си по пътеките, било като семейни разходки или по-сериозно, следващите десет съвета могат да са от голяма полза:

Съвсем скромно мога да потвърдя повечето от тях от практическия си опит (включително и този от обученията на Велоучилище МТБ-БГ, в които много често се включват колоездачки, желаещи да подобрят уменията и увереността си), макар че до момента не ми беше хрумвало да ги систематизирам и обобщя по начина, по който го е направила авторката на DustyBetty.com. Запазвам си обаче правото да напиша подобна статия в бъдеще, особено за тези читатели, които не владеят достатъчно добре английски език.

Впрочем подобна статия, само че без силния акцент върху нежния пол, а насочена изобщо към карането с новаци, в МТБ-БГ има още от самото начало на сайта: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/208-tips002. Освен че е забавно да си припомним този материал отпреди 16 години, той не е изгубил съвсем своята полезност и актуалност, надявам се. :)

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 10 Януари 2018 17:21 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори