Начало Специализирано Съвети Как да сглобим велосипед с Яник Механика
Как да сглобим велосипед с Яник Механика
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 17 Септември 2017 06:31    Печат

Яник Гайгер, чиито прякор е Yanick-the-Mechanic, е известен като един от най-опитните механици в ХС състезанията. Това не е изненадващо, като се има предвид, че той е главният майстор на Нино Шуртер, но освен за байка на най-бързия ХС карач в света, Яник отговаря за още над 50 велосипеда Scott от най-висок клас, тъй като е и главен механик на целия отбор SCOTT-SRAM MTB Racing, който включва също Джени Рисведс, Матиас Щирнеман и др. Да ремонтира и обгрижва всички тези планински, шосейни и велокрос велосипеди за него е основна работа през деня.

В новата серия от видеоклипове и статии Scott и Яник Механика ще ни дадат ценни съвети и напътствия за това как да поддържаме байка си и да го направим по-добър. В този смисъл логично е да започнем с основното, а именно - как да сглобим един велосипед от нулата. В случая не какъв да е велосипед, а специалният шампионски байк на Нино Шуртер Scott Spark RC 900 World Cup.

В интерес на истината, видеото показва някои манипулации, които домашният механик е малко вероятно да прави, най-вече заради необходимостта от специални инструменти - например за пресоване на лагерите. От друга страна, познаваме хора, чиито "домашни сервизи" са по-добре оборудвани от половината "магазинерски", така че всеки може да научи нещо ценно и полезно от този материал, а за най-любознателните Scott са подготвили и подробна статия с доста снимки, която можете да прочетете тук: http://bit.ly/2gNKUzL

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 17 Септември 2017 15:14 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори