Начало Специализирано Съвети Седрик Грасия | Как да опаковаме байка си за полет със самолет
Седрик Грасия | Как да опаковаме байка си за полет със самолет
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 09 Февруари 2017 13:47    Печат

Едва ли са много хората, които са пътували толкова по света, колкото Седрик Грасия. МТБ звездата от Андора ходи не само по състезания, но търси и всякакви други приключения, които са го отвеждали до най-далечните кътчета на света. Ден преди да отлети към Южна Америка за участието си в Andes Pacifico, Седрик споделя със зрителите на неговия видео-блог няколко съвета за опаковането на велосипеда за предстоящия полет.

Ако сте добре с английския, вероятно сте разбрали всичко от горното видео, дори и шегите. Ако ли не, ето превод на най-важното:

Като изискан европеец, Седрик използва специализирана чанта за превоз на велосипеди. Подобни чанти не са никак евтини, но пък са много удобни и ако човек пренася байка си със самолет повече от веднъж годишно, инвестицията със сигурност си заслужава. Впрочем подобна чанта може да ви е от полза и при други видове транспорт, а не само по въздуха.

Реклама

Основните неща, които трябва да демонтирате от велосипеда, за да не пострадат по време на прехвълрянето и пренасянето на багажа, са задния дерайльор, педалите и кормилото. Не е задължително да ги демонтирате напълно, но трябва да ги откачите от рамката и да ги опаковате подобаващо, за да са защитени добре и да не са заплаха за рамката, ако са наместени в чантата в близост до нея. Свалянето на колелата също е задължително, просто защото иначе няма как да поберете всичко в чантата - там за тях си има специално предвидено отделение.

Седрик дава и съвети какво да вземете като допълнителни аксесоари, резервни части и инструменти. Тук изборът е индивидуален, разбира се, но тъй като се предполага, че подобно пътуване ще е надалеч и за дълго, трябва добре да предвидите възможните проблеми и наред с това да се вместите в ограниченията за тегло и обем на багажа.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 09 Февруари 2017 14:48 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори