Начало Специализирано Съвети Как да си осигурим студена бира навсякъде в планината
Как да си осигурим студена бира навсякъде в планината
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 03 Август 2016 16:41    Печат

За много планински колоездачи бирата е като хляб насъщен. Шеговитият израз "крос-кръчми" съвсем не е случаен! Кръчмите обаче не винаги са лесни за достигане, когато маршрутът ни върви из разни диви и отдалечени места, а пък топлата бира е напитка с твърде съмнителни качества. Има ли тогава начин да носим в раницата си бира, която да остане студена чак до заветния връх или до друго подходящо място по маршрута, където да ѝ се насладим с цялата ритуалност и тържественост на подобен сюблимен момент?

Има начин и той изглежда така:


Системата за съхранение е разбираема от пръв поглед. Слагате кутийката с бира в резервоара за вода на раницата и го допълвате със студена вода. При наличие на чешми по маршрута сменяте водата в резервоара с нова (прясна и студена) при всеки удобен случай. Така дори в знойните летни дни можете да отворите кенчето и да се насладите на пенливата напитка в състоянието, в което сте свикнали да я пиете обикновено, т.е. студена.

Реклама

Показаният пример е от многодневно каране със спане на палатки, т.е. приложим е за ситуации, в които дълго време нямаме достъп до цивилизация и хладилник. Ако става дума обаче за еднодневни карания, при които тръгвате от къщи или от хотел, тогава тази система за съхранение има още по-усъвършенстван вариант - около кутийката с бира пълните меха на раницата не с вода, а направо с бучки лед. По този начин те държат бирата още по-студена, като постепенно се разтопяват. Това ви осигурява и постоянно студена вода за карането, т.е. освежаващият ефект става двоен.

Ако този съвет ви се стори полезен, не пропускайте да почерпите Радол Цолов когато и където го срещнете, защото именно от него видях ценния начин за съхранение.


Add this to your website

Коментари

avatar 4getcredo
+1
 
 
За пуканките няма ли да напишеш? :))
avatar admin
0
 
 
Нямам снимка, пък и малко пропуснах технологията - да не взема да дам грешна рецепта... :)))
avatar vatman
0
 
 
Не всички системи позволяват да навреш кена в мехура :) ... аз бира не употребявам, но метода е приложим за всякакви други... благодарности на откривателя :)
avatar victortrt
0
 
 
Август е вече.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 06 Януари 2017 17:25 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори