Начало Специализирано Съвети Велоучилище с Велоклуб Бициклет и МТБ-БГ - еп. 6: Избор на линия при спускане
Велоучилище с Велоклуб Бициклет и МТБ-БГ - еп. 6: Избор на линия при спускане
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 27 Ноември 2015 12:40    Печат

Продължавайки нататък по конспекта (или по пътеките), стигаме до мястото, където трябва да изберем между две или повече възможни линии за преминаване, което в много случаи означава да приложим и различни техники. По-гладката, но заобиколна линия, или по-пряката, но по-неравна и трудна? През прага или през улея? През по-широкия и лесен завой или да го изсечем? Тези въпроси често идват със скорост 30 км/ч и изискват бърза и безпогрешна преценка, която се добива най-вече с опит и каране, но за да се стигне изобщо до това, първо трябва да гледаме напред и да мислим в перспектива - не само за единичното препятствие пред гумите, но и за всичко, което виждаме, че се задава по-нататък.

С всичко това се занимаваме в шестия епизод на поредицата, а като акомпанимент се чуват "гласовете" и на ято комари, които бяха избрали най-бързата линия през гората до своята цел. :)

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 06 Януари 2017 17:31 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори