Начало Специализирано Съвети Още едно хитро място за съхранение при ремонт на пътеката
Още едно хитро място за съхранение при ремонт на пътеката
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 18 Септември 2014 21:35    Печат

Може би си спомняте, че една от първите такива статии с кратки и хитри съвети бе посветена на възможността да сложите капачката на вентил за автомобилна гума в ухото за оста на задното колело, докато то е демонтирано. По този начин хем няма да изгубите капачката в тревата или почвата край пътеката, хем няма да забравите да сложите капачката обратно на мястото ѝ. Наскоро обаче един приятел от Германия ми показа още едно удобно място, в което можете да слагате разни дребни неща, докато правите ремонт на пътеката. И макар че мястото е повече от очевидно, не всеки би се сетил за него от пръв път:


Снимка: Мануела Дренска

Както виждате, става дума за кухата ос на средното движение, която при съвременните курбели с изнесени извън рамката лагери е с доста голям диаметър и позволява да мушнете там дори проходна ос с диаметър 12 или 15 мм. Разбира се, специално за проходните оси другият вариант е просто да ги монтирате отново на рамката/вилката без колелото, което сте свалили примерно за лепене на вътрешна гума, но доколкото за свалянето на задното колело обикновено са необходими и двете ви ръце, удобно е да се отървете от оста преди това, като я сложите някъде, където няма да се изцапа и ще ви е на една ръка разстояние. Освен това кухината в оста на курбела предоставя достатъчно пространство и за други неща - като се започне от дреболии като капачки на вентили, шайби, болтове и се стигне дори до отделни инструменти (шестограни, отвертка, джобно ножче). Излишно е да казвам, че трябва да внимавате все пак да не ги забравите там, защото при обръщане на колелото може да се разпилеят в много по-голям периметър около пътеката и никога повече да не ги намерите. :)

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 06 Януари 2017 17:36 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори