Начало Специализирано Съвети Възможно приложение на "свинска опашка" при гума с "френски" вентил
Възможно приложение на "свинска опашка" при гума с "френски" вентил
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 05 Август 2014 19:47    Печат

Много е писано за кабелните превръзки, известни повече като "свински опашки", и съм сигурен, че още много има да се пише за тези незаменими помощни средства, които трябва да присъстват във всяка колоездачна раница. Този път ще ви запозная с едно тясно приложение, което им намерихме по отношение на вътрешна гума с т.нар. френски вентил, т.е. вентил тип Presta.

Може би сте разбрали, че наскоро се занимавахме с вътрешни гуми в една чепеларска гора... от там е и този случай. След като установихме, че имаме вътрешна гума (макар и с по-голям размер), остана още един проблем: старата гума бе с автомобилен вентил, а новата с френски и нямахме притягащата гайка, която да фиксира стеблото на вентила към ръба на каплата. Както може би знаете, без такава гайка вътрешната гума може да приплъзне спрямо външната гума и каплата, при което вентилът да застане под ъгъл и дори да се скъса, ако види повече зор. Затова, макар вече да бяхме близо до града, решихме да предприемем всичко, за което се сетим, и се сетихме за това:


Имайте предвид, че методът не е тестван дълго - не мога да гадая колко би издържала гумата по този начин, но ние успяхме да се приберем безпроблемно. Ако изпаднете в подобна ситуация, нищо не губите, ако пробвате. Освен кабелната превръзка, необходими са и клещи, за да я стегнете максимално. :)

Реклама


Add this to your website

Коментари

avatar skulboy
0
 
 
Дайте сега за всяко Ваше "творение" да пишем статия. Няма ли нещо по-интересно?
avatar vacho07
0
 
 
Аз една година и повече карах без шайба,на вас какъв ви е проблемът не знам
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 06 Януари 2017 17:36 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори