Начало Специализирано Съвети Знаете ли, че можете да предпазите рамката си от броните/маркучите с помощта на...
Знаете ли, че можете да предпазите рамката си от броните/маркучите с помощта на...
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 14 Март 2014 17:57    Печат


...накрайници за крака на маси/столове. Това е едно евтино решение, което по нищо не отстъпва на специализираните протектори, продавани във веломагазините, освен може би по външен вид. Въпросните накрайници се продават на най-различни места - от квартални железарии до големите хипермаркети със стоки за строителството и бита, а също и в мебелните магазини. Обикновено в опаковката има един или два листа с налепени на тях различни по размер и доста като брой лепенки от дебел, омекотяващ материал, но може да има и единични бройки, предполагам. Предназначението им е да се залепват от долната страна на краката на маси, столове и други мебели, като по този начин намаляват шума и предпазват от надиране подови повърхности като паркет или др.


Това, което ни интересува във връзка с велосипедите е, че тези лепенки са с доста здраво лепило, устойчиво дори на лошите атмосферни условия, в които често караме. Освен това се намират лесно такива с различни размери и форма, дори и с различен цвят (понякога), така че да разполагате с най-подходящите за съответното място протектори. Плътният омекотяващ материал пречи на броните/маркучите да изтъркат боята на рамката, като в същото време предпазва и самите тях.

Реклама

Не на последно място, подобно решение е съвсем поносимо за портфейла ви. Показаните на горната снимка два листа с различни размери и форми струваха преди няколко години общо 7 лв. (в една опаковка) и оттогава съм ги ползвал върху 3 или 4 велосипеда, като виждате сами колко още ми остават.

Използвам случая да благодаря на Камен Котев (sailman във форума), който навремето ми отвори очите за този полезен артикул.


Add this to your website

Коментари

avatar dudelgrincen
0
 
 
Супер идея. Сега видях и във форума тема за предпазването от броните (там също има една хубава идея - самовулканизиращата се лента). Аз бях пробвал с изолирбанд по моята рамка, но се случва да се отлепи, а лошото е, че е стоманена .... бронята сваля боята и започва ръжда.
Едва ли такова нещо може да е фатално, но поне повече се карат алуминиеви рамки и що се отнася до тях няма защо да се пазят.
Аз поне не бих се занимавал да облепвам алуминиева рамка - повечето бои така или иначе сериозно се нараняват като се кара (камъни, камъчета, пясък, падания и т.н).
avatar flyaway
0
 
 
Duct tape върху рамката. Не се разлепя, не се протрива и може да си го изрежете в каквато форма ви харесва.
avatar magicman
0
 
 
BTW, материалът е познат още като филц.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 06 Януари 2017 17:38 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори